Περικύκλωση Ελλάδας από Νότο:Τουρκία αποκτά αεροπορική και ναυτική βάση στη Λιβύη

1028
τουρκία

Η Τουρκία και η κυβέρνηση Σάρατζ της Τρίπολης συζητούν και έχουν ουσιαστικά συμφωνήσει για χρήση από την Τουρκία δύο στρατιωτικών βάσεων της Λιβύης στη βόρεια Αφρική,  της αεροπορικής βάσης Al Watiya και της ναυτικής βάσης της Misrata, δήλωσε σήμερα τουρκική πηγή, θέτοντας τις βάσεις για διαρκή τουρκική στρατιωτική παρουσία σε αφρικανικό έδαφος της ανατολικής Μεσογείου.

Η απόκτηση των δύο αυτών στρατιωτικών βάσεων στη Λιβύη από την Τουρκία, αποτελεί τραγική εξέλιξη για την χώρα μας, η οποία κατ’ αυτόν τον τρόπο πολιορκείται στρατιωτικά και από το Νότο από την Άγκυρα. Θυμίζουμε ότι πρόσφατα έγινε γνωστό ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να ενεργοποιήσει και την βάση Πασά Λιμάνι στον κόλπο της Αυλώνας στην Αλβανία για το Τουρκικό Ναυτικό, πράγμα που δίνει ναυτικά ερείσματα θαλάσσιας περικύκλωσης της χώρας μας και από δυσμάς.

Την περασμένη εβδομάδα, η Τουρκία ανακοίνωσε ότι είναι πιθανόν να επεκτείνει στην συνεργασία της με την Λιβύη με νέες συμφωνίες στους τομείς της ενέργειας και των κατασκευών όταν θα τελειώσει η σύρραξη.

Οι εξελίξεις αυτές δείχνουν, δυστυχώς, την ακραία “προδοτική” πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση και  το πολιτικό κατεστημένο στη Λιβύη, συνεχίζοντας να αναγνωρίζει την κυβέρνηση Σάρατζ και να παραμένει στο ρόλο του θεατή βλέποντας την Τουρκία, με τη βοήθεια της Δύσης, να είναι έτοιμη να καταλάβει στην ουσία τη Λιβύη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας