Σερβία-Ρωσία υπογράφουν συμφωνία στον τομέα μεταφορών ύψους 230 εκατ. ευρώ

1449
ρωσία

Κατά την διάρκεια της επικείμενης επίσκεψης του Ρώσου προέδρου V. Putin στην Σερβία, που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Ιανουαρίου, οι δύο χώρες θα υπογράψουν περίπου 20 συμφωνίες που θα αφορούν τον ενεργειακό τομέα, των τομέα των υποδομών και τον καινοτόμων τεχνολογιών.

Μια από τις συμφωνίες αυτές είναι και η συμφωνία στον τομέα των μεταφορών ύψους 230 εκατομμυρίων ευρώ, στην οποία αναφέρθηκε σήμερα η υπουργός Κατασκευών, Μεταφορών και Υποδομών της Σερβίας Z. Mihailovic.

Η συμφωνία αφορά έργα ηλεκτροδότησης της σιδηροδρομικής γραμμής Στάρα ΠαζόβαΝοβι Σαντ, τα οποία θα ολοκληρωθούν το 2012, όπως και την δημιουργία κέντρου ελέγχου του σιδηροδρομικού δικτύου της Σερβίας.

Το κέντρο ελέγχου θα επιλύσει, όπως δήλωσε η Ζοράνα Μιχαήλοβιτς όλα τα υπάρχοντα προβλήματα του σιδηροδρομικού αλλά και του οδικού δικτύου, το οποίο δεν υπάρχει μέχρι σήμερα.

Ο πρόεδρος της ρωσικής εταιρεία “RZD” O. Belozerov κατά την διάρκεια επίσκεψης του στο Βελιγράδι συζήτησε το νέο έργο που αφορά την ανακατασκευή τμήματος του σιδηροδρομικού δικτύου της Σερβίας μήκους 210 χιλιομέτρων.

Τα δύο μέρη συζήτησαν επίσης την κατασκευή ενιαίου κέντρου ελέγχου της κυκλοφορίας του σιδηροδρομικού δικτύου καθώς και την από κοινού παροχή εργασιών συντήρησης των υποδομών του σιδηροδρομικού δικτύου της Σερβίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας