Σειρά κινητοποιήσεων έξω από το Προεδρικό για την υπεράσπιση της Αμμοχώστου

1064
μέγαρο

Δεν σηκώνει άλλο να θάβουμε το θέμα της Αμμοχώστου κάτω από το χαλί, εντός και εκτός Κύπρου, δήλωσε ο Δήμαρχος Αμμοχώστου, Αλέξης Γαλανός, μετά το πέρας της έκτακτης συνεδρίας του δημοτικού συμβουλίου, το οποίο έλαβε συγκεκριμένες αποφάσεις μετά τα όσα ακούστηκαν από Τ/κ πλευράς για το μέλλον της κατεχόμενης πόλης.

Την ερχόμενη Παρασκευή,  28 Ιουνίου και ώρα 18:00, καλούμε τους Αμμοχωστιανούς σε μαζική συγκέντρωση έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, ανέφερε ο κ.Γαλανός, «για να επιδώσουμε υπόμνημα  στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που να τονίζει την ανάγκη να επανέλθει η προτεραιότητα της Αμμοχώστου στο Συμβούλιο Ασφαλείας και να επιμένουμε για την εφαρμογή των ψηφισμάτων 550 και 789, να παραδοθεί η πόλη στους κατοίκους της, μέσω των Ηνωμένων Εθνών».

Ο κ. Γαλανός δεν απέκλεισε να ακολουθήσουν και άλλες συγκεντρώσεις των Αμμοχωστιανών, ενώ διαμήνυσε ότι «είμαστε αποφασισμένοι, σαν δημοτικό συμβούλιο, να επιμένουμε δυνατά ότι δεν σηκώνει άλλο να έχουμε θάψει κάτω από το χαλί το θέμα της Αμμοχώστου και εσωτερικά και εξωτερικά».

Επιπρόσθετα, ανέφερε πως αρχές της επόμενης εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί δημοσιογραφική διάσκεψη, ενώ αποφασίστηκε όπως διευθετηθούν συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Βουλής, αρχηγούς κομμάτων, εκπροσώπους μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, την ειδική αντιπρόσωπο του Γ.Γ του ΟΗΕ στην Κύπρο, καθώς και άλλους αξιωματούχους.

Όπως, εξάλλου, σε ανακοίνωση Τύπου που εκδόθηκε μετά το πέρας της συνεδρίας του δημοτικού συμβουλίου, εκφράζεται η θέση του Δήμου πως, οποιαδήποτε άλλη πρόταση πέραν της επιστροφής της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της, δεν γίνεται καλόπιστα, «όχι μόνο διότι η πιθανή επιστροφή θα γίνει υπό Τουρκοκυπριακή διοίκηση και εκτροχιάζει το θέμα από τα Ηνωμένα Έθνη, αλλά σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Οζερσάι εισάγει και τον ανύπαρκτο παράγοντα του Εβκάφ που θεωρεί ως ιδιοκτησία του σχεδόν ολόκληρη την περιφραγμένη πόλη».

Αναφέρεται επίσης, ότι, αμέσως μετά τη συγκέντρωση της ερχόμενης Παρασκευής, έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, ο Δήμος Αμμοχώστου θα παραδώσει σχετικό υπόμνημα στις πρεσβείες των πέντε μόνιμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, την ειδική αντιπρόσωπο του Γ.Γ. των Η.Ε. στην Κύπρο, το γραφείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κύπρο ως επίσης και σε κοινοβουλευτικά κόμματα.

«Καλούμε όλους τους συνδημότες μας και οργανωμένα σύνολα της πόλης μας, όπως παραμερίσουν κάθε προσωπική πικρία και να συστρατευθούν σε πνεύμα σύμπνοιας με τον Δήμο Αμμοχώστου, προκειμένου να πετύχουμε το στόχο μας», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας