Ρ.Καντίροφ: “Η Ουκρανία πρέπει να ενσωματωθεί στη Ρωσία”

1192

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στο Γκρόζνι, ο επικεφαλής της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ, έκανε πολλές τολμηρές δηλώσεις.

Σημειώνοντας την αντιρωσική πολιτική του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο Τσετσένος ηγέτης είπε ότι αν αυτό δεν σταματήσει, «η Ουκρανία θα χρειαστεί να προσαρτηθεί στη Ρωσία».

«Οι Ουκρανοί είναι ο λαός μας, αυτό είναι το έδαφός μας. Αυτή είναι η γνώμη μου», είπε ο Καντίροφ.

Αλλά ο Τσετσένος ηγέτης δεν σταμάτησε εκεί, πρόσθεσε ότι «ο ίδιος θα είχε λύσει αυτό το ζήτημα εδώ και πολύ καιρό», αν είχε μια αντίστοιχη εντολή.

«Είτε θα είχα προσαρτήσει στη Δημοκρατία της Τσετσενίας την Ουκρανία, είτε θα την είχα πάρει εδώ και πολύ καιρό, θα είχα λύσει το ζήτημα εκεί.

Αλλά υπάρχουν κρατικές συμφωνίες που δεν επιτρέπουν τη λήψη τέτοιων αποφάσεων », διευκρίνισε ο Καντίροφ.

Ο Τσετσένος ηγέτης συνέχισε τη σκέψη του, αποκαλώντας τον εαυτό του «πεζικό, έτοιμο να εκτελέσει μια διαταγή απολύτως χωρίς προβλήματα», αναφερόμενος στο γεγονός ότι «η ακεραιότητα και η ασφάλεια του κράτους και του λαού μας είναι το πιο σημαντικό».

Ο Καντίροφ ανησυχεί ότι η Δύση ενδιαφέρεται για τη στρατιωτική ανάπτυξη της Ουκρανίας, η οποία θα του επέτρεπε να υπαγορεύσει τους όρους της στη Ρωσία. Στην ομιλία του εξέφρασε την ελπίδα ότι η Μόσχα δεν θα το επιτρέψει αυτό.

Τα λόγια του ηγέτη της Τσετσενίας προκάλεσαν ανάμεικτες αντιδράσεις, οι οποίες τον ανάγκασαν να μιλήσει ζωντανά στο Instagram:

«Δεν μίλησα εκ μέρους του αρχηγού της Τσετσενικής Δημοκρατίας, μίλησα όπως ο Ραμζάν Καντίροφ, ως πολίτης της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αυτή είναι η γνώμη μου, γιατί η μοίρα και η ασφάλεια του κράτους μας είναι τώρα σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση. Δυτικά, ευρωπαϊκά κράτη πλησιάζουν σιγά σιγά τα σύνορα του κράτους μας, οπότε ανά πάσα στιγμή μπορεί να υπάρξουν προβλήματα. 

Εάν εγκαταλείψουμε τις θέσεις μας, μπορεί να υπαγορευθούμε, όπως και άλλοι, στους όρους τους. Ως εκ τούτου, ως πολίτης που ανησυχεί για τη δημοκρατία, την περιοχή, το κράτος, τον λαό μου, εξέφρασα τη γνώμη μου », διευκρίνισε ο Καντίροφ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας