Ρόδος: Σοβαρά επεισόδια στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ

1776
συνέδριο

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα τα ξημερώματα στον χώρο του πολυτελούς ξενοδοχείου, όπου είχε προγραμματιστεί η διεξαγωγή του 37ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ, μετά την αδυναμία πραγματοποίησής του στην Καλαμάτα, πριν μερικές μέρες. 

Η μεταφορά του Συνεδρίου στη Ρόδο και η απόφαση πραγματοποίησής του με μονοήμερες διαδικασίες fast track που υποβαθμίζουν τη ΓΣΕΕ και γελοιοποιούν τις συνδικαλιστικές διαδικασίες, ακολούθησε μετά από επεισόδια κατά την έναρξη των εργασιών του στην Καλαμάτα, ως συνέπεια της άρνησης του ΠΑΜΕ να αποδεχτεί τη νομιμοποίηση συνέδρων που κατήγγειλε πως εκλέχτηκαν παράνομα και εκπροσωπούν την εργοδοσία.

Χαρακτηριστικό του κλίματος που είχε διαμορφωθεί ήδη από χθες είναι και η παράσταση συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στον εισαγγελέα της Ρόδου, με την απαίτηση της απομάκρυνσης από τον χώρο όπου σήμερα θα διεξαγόταν το Συνέδριο, των μπράβων και ανθρώπων της νύχτας που όπως κατήγγειλαν έχει προσλάβει η ηγεσία της ΓΣΕΕ.

Σύμφωνα με το ΠΑΜΕ, όταν αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. πήγε στον χώρο και είδε τους μπράβους, αυτοί αποχώρησαν για να επανέλθουν μετά από λίγες ώρες.

Χαρακτηριστικό είναι επίσης και το ότι -όπως αποκάλυψε ο δημοσιογράφος Νίκος Μπογιόπουλος, αναφερόμενες σε καταγγελίες συναδέλφων του στην ΕΣΗΕΑ- απαγορεύτηκε η παρουσία δημοσιογράφων στις διαδικασίες εκλογής εφορευτικής επιτροπής.

Τα πρωινά επεισόδια έγιναν όταν μέλη του ΠΑΜΕ επιτέθηκαν στον χώρο του Συνεδρίου. Όπως αναφέρει το ίδιο σε ανακοίνωσή του “με μια αιφνιδιαστική και πειθαρχημένη κίνηση τις πρώτες πρωινές ώρες οι δεκάδες εκλεγμένοι αντιπρόσωποι της ΔΑΣ, μαζί με συνδικαλιστές από συνδικάτα όλης της χώρας έκαναν φύλλο και φτερό τα μαφιόζικα σχέδια της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ που είχε μετατρέψει το χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου σε ένα σφραγισμένο φρούριο, με μπράβους και ανθρώπους της νύχτας, να ελέγχουν τις πόρτες και να απειλούν τους εργαζόμενους”.

Από την πλευρά της ηγεσίας της ΓΣΕΕ, αναφέρεται πως η επίθεση είχε ως συνέπεια τραυματισμούς συνέδρων, με το ΠΑΜΕ να υποστηρίζει ότι “η συνδικαλιστική μαφία αφού δεν υπολόγισε καλά τα νούμερα των “προσλήψεων” των μπράβων και της αστυνομικής παρουσίας, ξεκίνησε τους θεατρινισμούς παριστάνοντας τους λιπόθυμους και τους τραυματίες, καλώντας οι ίδιοι ασθενοφόρα για να τους πάνε στο νοσοκομείο, με στόχο να προκληθούν δικαστικές διώξεις”.

Αντώνης Καραγιώργος

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας