Ρόδος: Πολιτικά απολιθώματα-βδέλλες, κυβέρνηση και μνημονιακή “αντιπολίτευση”

1856
απάτη

Δεύτερη δύναμη ένα μετώπο όλων των αντιμνημονιακών δυνάμεων
Ο Γραμματέας του Π.Σ της ΛΑ.Ε Παν. Λαφαζάνης επισκέφθηκε την Παρασκευή (11/11) και το Σάββατο (12/11) τη Ρόδο.
Ο Παν. Λαφαζάνης μαζί με τοπικά στελέχη της ΛΑ.Ε περιόδευσαν την Παρασκευή το πρωί στην πόλη της Ρόδου, όπου συνάντησαν τη θερμή υποδοχή των πολιτών και των επαγγελματιών της πόλης, οι οποίοι σε σημαντικό βαθμό εκδήλωναν την ευρεία υποστήριξή τους στον αγώνα και τις θέσεις της ΛΑ.Ε.
Ο Παν. Λαφαζάνης την Παρασκευή το μεσημέρι έδωσε στο Δημαρχείο της πόλης συνέντευξη Τύπου, ενώ συνεντεύξεις έδωσε, επίσης, στο κρατικό ραδιόφωνο και σε τοπικές τηλεοράσεις.
Το βράδυ της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και με τη συμμετοχή πολλών πολιτών που για πρώτη φορά προσέγγιζαν τη ΛΑ.Ε, ανοικτή πολιτική συγκέντρωση στη Ρόδο με ομιλητή τον Παν. Λαφαζάνη.
Το Σάββατο ο Παν. Λαφαζάνης και τα τοπικά στελέχη της ΛΑ.Ε περιόδευσαν στον Αρχάγγελο, όπου έτυχαν εντυπωσιακής υποδοχής και θερμών εκδηλώσεων από τους πολίτες και τους επαγγελματίες.
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΠΟΛΙΘΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΒΔΕΛΛΕΣ
Ο Γραμματέας της ΛΑ.Ε στις τοποθετήσεις του στη Ρόδο τόνισε μεταξύ άλλων:
«Ο λεγόμενος ψευδεπίγραφος “ευρωπαϊσμός” της ευρωζώνης και της ΕΕ μαζί με τη νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση έχουν περιέλθει σε βαθιά κρίση και σε αποτελμάτωση, προκαλώντας σε όλη την Ευρώπη και τον πλανήτη πρωτοφανείς κοινωνικές ανισότητες, μεγάλη ανεργία, διάλυση των εργασιακών σχέσεων, εκτεταμένη φτώχεια και εξαθλίωση, πολέμους και καταστροφή του περιβάλλοντος.
Η Αριστερά σήμερα, πρέπει να καταφέρει να ριζοσπαστικοποιηθεί και να περάσει στην αντεπίθεση,εάν δεν θέλουμε να δούμε να εκμεταλλεύονται αυτήν την κρίση του ψευδεπίγραφου ευρωπαϊσμού και της λεγόμενης παγκοσμιοποίησης νεοσυντηρητικές, ακροδεξιές, πολύ πιο αυταρχικές και ανορθολογικές δυνάμεις.
Αυτό σημαίνει, ότι η Αριστερά πρέπει να απεξαρτηθεί από την ευρωπληξία και τις αυταπάτες της αγοραίας “παγκοσμιοποίησης”, η οποία αντιπροσωπεύει, ίσως, τον πιο επιθετικό και καθολικό ιμπεριαλισμό που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα.
Αυτό σημαίνει, επίσης, ότι η Αριστερά θα επαναθεμελιωθεί με ταξικούς, κινηματικούς και πολιτικούςόρους για να εμβαθύνει, ξεπερνώντας μεγάλα λάθη του παρελθόντος, σε ένα ρεαλιστικό εναλλακτικόσχέδιο και βιώσιμο πρόγραμμα οικονομικοκοινωνικών μετασχηματισμών, που θα έχουν ως συνέπεια μια αποδοτική οικονομία, και μια δίκαιη και αλληλέγγυα κοινωνία.
Η ελληνική κυβέρνηση και η συνολικά παρηκμασμένη μνημονιακή πολιτικοοικονομική τάξη πραγμάτων της χώρας μοιάζουν όλο και περισσότερο ως αραχνιασμένα απολιθώματα και ως πολιτικές βδέλλεςπου ρουφάνε κάθε ικμάδα αυτού του τόπου και πίνουν κυριολεκτικά το αίμα του ελληνικού λαού.
Η κυβέρνηση, με τη συναίνεση και της μνημονιακής αντιπολίτευσης και μπροστά στην παταγώδηαποτυχία και του τρίτου μνημονιακού προγράμματος, οδεύει ολοταχώς σε τέταρτο μνημόνιο.
Το τέταρτο μνημόνιο διαμορφώνεται ως απαίτηση κυρίως του ΔΝΤ και με άλλοθι κάποιες ρυθμίσεις και αόριστες υποσχέσεις κοροϊδία για το αβίωτο και επονείδιστο χρέος που καλπάζει.
Αυτό το τέταρτο μνημόνιο θα δίνει τη χαριστική βολή στις κύριες συντάξεις, τις εργασιακές σχέσεις, τα λαϊκά εισοδήματα, τα σπίτια και ακίνητα των νοικοκυριών και μικρών επιχειρήσεων κλπ.
Σήμερα η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός δεν έχουν καμία άλλη επιλογή από την άμεση έξοδο από την ευρωζώνη και τη σύγκρουση και ρήξη με τη νεοφιλελεύθερη ΕΕ, στη βάση ενός ριζοσπαστικού προγράμματος που θα περιλαμβάνει τη διαγραφή του χρέους, την αποτελεσματική διεκδίκηση τωνγερμανικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου, τη διαγραφή των χρεών των πιο αδύνατων νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την εθνικοποίησηκοινωνικοποίηση των τραπεζών, τη διακοπή των ιδιωτικοποιήσεων και την ανάκτηση των δημόσιων στρατηγικών επιχειρήσεων, τη στήριξη των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων και της μικρομεσαίας αγροτιάς, την επαναφοράτων εργασιακών κατακτήσεων και την ενίσχυση μισθών και συντάξεων».
ΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΘΑ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΤΟ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
Τέλος, ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε ότι «σήμερα είναι πιο αναγκαίο και πιο επείγον από ποτέ να διαμορφωθεί το πιο πλατύ και αγωνιστικό πολιτικό, κινηματικό, κοινωνικό και εκλογικό μέτωποόλων, χωρίς εξαίρεση των αριστερών, ριζοσπαστικών, πατριωτικών, δημοκρατικών αντιμνημονιακών δυνάμεων.
Αυτό το μέτωπο των αντιμνημονιακών δυνάμεων είναι βέβαιον ότι θα αλλάξει αμέσως με την εμφάνισή του το πολιτικό σκηνικό, θα αποκτήσει γρήγορα πολιτική και κοινωνική δυναμική και είναι δυνατόν σε πρώτη φάση να αναδειχθεί σε δεύτερη πολιτική δύναμη, υποσκελίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ, με ορατό στόχο να αναδειχθεί σε κυβέρνηση για μια ριζοσπαστική αντιμνημονιακή πορεία της χώρας.
Όσες δυνάμεις του ριζοσπαστικού αντιμνημονιακού χώρου δεν συμβάλλουν αυτήν την ώρα στη μεγάλη αντιμνημονιακή συμπαράταξη που έχει ανάγκη ο τόπος, χρεώνονται με μεγάλη ευθύνη απέναντι στο λαό και την Ελλάδα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας