Η Siemens, κράτος εν κράτει, έχει πάντα δίκιο

1323
Siemens

Όταν έχουμε σωρεία αμετάκλητων δικαστικών αποφάσεων οι οποίες, με τη σειρά τους δικαιώνουν τους συγγενείς των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας και επιβάλλουν στο γερμανικό Δημόσιο να καταβάλει αποζημιώσεις, τότε οι αποφάσεις αυτές δεν εκτελούνται!
Οι «πατριώτες» υπουργοί Δικαιοσύνης της χώρας μας δεν βάζουν την υπογραφή τους, η οποία είναι απαραίτητη για να εκτελεστούν αυτές οι αποφάσεις, ακόμα και με πλειστηριασμόπεριουσιακών στοιχείων του γερμανικού Δημοσίου στην Ελλάδα.
Όταν, πάλι, υπάρχουν ομόφωνες δικαστικές αποφάσεις που καταδικάζουν γερμανικές εταιρείες, όπως η Siemens και δικαιώνουν το ελληνικό Δημόσιο, τότε έρχεται ο Άρειος Πάγος για να αναιρέσει την απόφαση και να απαλλάξει από πονοκεφάλους τη γερμανική εταιρεία.
Μονά – ζυγά, λοιπόν, υπέρ της Γερμανίας και των γερμανικών εταιρειών και μετά μας κουνάνε επιδεικτικά το δάκτυλο από το Βερολίνο για τη διαφθορά στην Ελλάδα.
Η Iskra παραθέτει αυτούσιο, με ασήμαντες φραστικές τροποποιήσεις, ένα πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ, το οποίο γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρον γιατί δημοσιεύεται στην ΕΣΤΙΑ (Σάββατο 12/11) και αφορά την άφεση αμαρτιών της Siemens για το μέγα σκάνδαλο της προμήθειας του συστήματος C4I.
Η SIEMENS, ΚΡΑΤΟΣ ΕΝ ΚΡΑΤΕΙ, ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΔΙΚΙΟ!
Με απόφαση του που προκαλεί μεγάλα ερωτήματα, αν δεν χαρακτηρίζεται και ως σκανδαλώδης, ο Άρειος Πάγος απάλλαξε την γερμανική εταιρεία Siemens από τις κατηγορίες περί δωροδοκίας και την υποχρέωση αποζημιώσεων προς όφελος του Ελληνικού Δημοσίου για την περίφημη υπόθεση του συστήματος ασφαλείας C4I.
Συγκεκριμένα, ο Άρειος Πάγος, με την απόφαση του 517/2016, ανέπεμψε στο Εφετείο την υπόθεση, δικαιώνοντας με τον τρόπο αυτό την εταιρεία.
Το Ανώτατο Δικαστήριο, παρά τις ομολογηθείσες προμήθειες που δόθηκαν από το ανώτατο στέλεχος της Siemens Μ. Χριστοφοράκο για την επιτάχυνση παραλαβής του έργου C4I, έκρινε αμετακλήτως, και αντιθέτως από την προηγούμενη απόφαση του Εφετείου Αθηνών (με ομοφωνία των τριών δικαστών), ότι τα ελληνικά δικαστήρια δεν έχουν δικαίωμα να αμφισβητούν τις αποφάσεις της διαιτησίας υπέρ της εταιρείας, διότι τούτο συνιστά νέα δίκη σε βάρος της Siemens.
Στην πολύκροτη αυτή υπόθεση, που δέσποζε για σειρά ετών στη δημοσιότητα, το Εφετείο είχε κρίνει ότι οι ιδιώτες διαιτητές είχαν παραβιάσει τους πιο θεμελιώδεις κανόνες της ελληνικής εννόμου τάξεως,την λεγόμενη ”δημόσια τάξη” στην απόφαση που εξέδωσαν κατά του Ελληνικού Δημοσίου.
Αξίζει να επιλεγούν από το σκεπτικό των διαιτητών τα κάτωθι κρίσιμα και προκλητικά αποσπάσματα: «’Παρ’ όλον ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι υπήρξαν πράξεις διαφθοράς σε σχέση με διάφορα έργα της στην Ελλάδα, παρ’ όλον ότι διακινήθηκαν προς την Ελλάδα ποσά από τα ”μαύρα ταμεία” τηςSiemens, χρήματα για τα οποία έγινε αναφορά από τον Χριστοφοράκο στο C41, παρ’ όλο ότι μπορεί να υπάρχουν πολιτικές ή και ποινικές ευθύνες, δεν αποδεικνύεται, και μάλιστα κατά πλήρη απόδειξη, ότι υπήρξε δωροδοκία ή άλλου είδους πράξη διαφθοράς […]»!!!
Μάλιστα, «η δήλωση της Siemens, που περιλαμβάνεται στο Προοίμιο της Συμφωνίας Συμβιβασμούμεταξύ αυτής και του Ελληνικού Δημοσίου, με την οποία εκφράζεται η βαθύτατη λύπη της για την συμπεριφορά που είχε ως αποτέλεσμα τη διεξαγωγή της δικαστικής και κοινοβουλευτικής έρευνας, δεν αποτελεί, κατά την πλειοψηφούσαν γνώμη των διαιτητών, ομολογία δωροδοκίας, ούτε μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως στοιχείο που αποδεικνύει δωροδοκία ή άλλη διαφθορά».
Και, όμως, ο Άρειος Πάγος θεώρησε ότι τα κρατικά δικαστήρια, κατά τον έλεγχο της παραβίασης του δημοσίου συμφέροντος, δεσμεύονται από τις ανωτέρω, εντόνων αμφισβητούμενες, πραγματικές παραδοχές των διαιτητών!
Βασική πηγή: «ΕΣΤΙΑ» (12/11/2016).
ΓΕΡΜΑΝΙΑ ÜBER ALLES
Απ’ όλα τα παραπάνω γεννιέται το ερώτημα: η Γερμανία μαζί με τις γερμανικές εταιρείες αποτελούν την υπέρτατη εξουσία σε αυτή τη χώρα και το συμφέρον τους γίνεται νόμος και δικαστικέςαποφάσεις;
Είναι δυνατόν η Siemens ως κράτος εν κράτει να μην τηρεί ακόμα και αυτήν την κατάπτυστησυμφωνία την οποία υπέγραψε με την κυβέρνηση Σαμαρά, ψηφίστηκε από τη Βουλή και έγινε νόμος του κράτους και η οποία συμφωνία προβλέπει ασήμαντα ανταλλάγματα από τη Siemens προς την Ελλάδα για τη ζημιά που έχει προκαλέσει στη χώρα μας; Η Siemens θα παρανομεί διαρκώς και δεν θα πληρώνει ποτέ και τίποτα με την κάλυψη του ελληνικού κράτους;
Είναι δυνατόν τώρα να έρχεται κοτζάμ Άρειος Πάγος και να «κουκουλώνει», περίπου, το μέγα σκάνδαλο του συστήματος C4I που παράγγειλε η χώρα εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων, απαξιώνοντας την ομόφωνη απόφαση του Εφετείου Αθηνών;
Και όμως αυτά φαίνεται ότι μπορούν να συμβαίνουν σε μια χώρα, όπως η Ελλάδα, που κατάντησε κάτι χειρότερο από γερμανικό προτεκτοράτο.
Κ.Μ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας