Ρόδος: Μεγάλη πτώση έως 25% στον τζίρο των τοπικών καταστημάτων!

1418
ρόδος

Στην κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ αποδίδει ο εμπορικός κόσμος τη χαμηλή αγοραστική ικανότητα των καταναλωτών της Ρόδου κατά την περίοδο των εορτών, που είχε σαν αποτέλεσμα τη μικρή κίνηση στην αγορά και τη μεγάλη πτώση του τζίρου.
Για μία ακόμα χρονιά, οι καταστηματάρχες δεν ικανοποιήθηκαν από τις αγορές των καταναλωτών, και μάλιστα κατ΄εκτίμηση φαίνεται ότι οι γιορτινές αγορές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς του 2017, ήταν οι πιο φτωχές τόσο για τους εμπόρους όσο και για τους καταναλωτές.
Μάλιστα ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Ρόδου Νίκος Μπόνης που ρωτήθηκε χτες από τη «Ροδιακή» παραδέχτηκε ότι η αγορά της πόλης κινήθηκε πτωτικά και μάλιστα τα κεντρικά καταστήματά της κατέγραψαν μείωση τζίρου της τάξης του 25%.
Πρόκειται ίσως για τα χαμηλότερα ποσοστά των τελευταίων ετών, τα οποία σύμφωνα με τον ίδιο διαμορφώθηκαν λόγω της πίεσης που δέχθηκε η αγορά, μετά τις αλλαγές στον ΦΠΑ, και τον οποίο επιβαρύνθηκαν οι πολίτες.
Όπως τονίζει ο κ. Μπόνης τώρα πλέον έχουν αποτυπωθεί οι επιπτώσεις στην αγορά τις οποίες βλέπουμε με απτά παραδείγματα, καθώς όπως τονίζει οι νησιώτες μετά τις υποχρεωτικές δαπάνες τους στο τέλος του χρόνου και την πληρωμή των υποχρεώσεών τους στην κυριολεξία εξαντλήθηκαν.
Και ενώ η κατάσταση αυτή παρατηρείται στην υπόλοιπη Ελλάδα εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, ήρθε και η σειρά της περιοχής μας να βιώσει το ίδιο μετά τις αλλαγές που σημειώθηκαν. Πάντως ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου, επισημαίνει εύστοχα ότι ακόμα περιμένουμε στα νησιά την υλοποίηση των υποσχέσεων για την εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου, και γενικά μέτρα για τη στήριξη της νησιωτικότητας.
Τα πράγματα όμως δεν ήταν καλύτερα και στον τομέα της διατροφής, καθώς παρατηρήθηκαν και εκεί αρνητικοί ρυθμοί. Σύμφωνα με τον κ. Μπόνη οι αγορές περιορίστηκαν στα απολύτως απαραίτητα , αλλά ακόμα και σε αυτή την περίπτωση σημειώθηκε μείωση που έφτασε περίπου το 10%.
Οι πολίτες φορτωμένοι με πλήθος οικονομικών υποχρεώσεων και απαιτήσεων φρόντισαν όσο αυτό ήταν δυνατό να τις τακτοποιήσουν αφήνοντας πίσω τις περιττές αγορές, που ακόμα και στην περίπτωση των δώρων ήταν περιορισμένες και σε οικονομικές τιμές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας