Ρωσικά και ιρανικά πλοία σε κοινές ασκήσεις στον Κόλπο του Ομάν

227
Ρωσικά και ιρανικά πλοία

Με ασκήσεις πυρών πυροβολικού ξεκίνησε η κοινή ναυτική άσκηση του ρωσικού και του ιρανικού ναυτικού στον Κόλπο του Ομάν που θα συνεχιστεί και την Τρίτη.

Σε ασκήσεις πυροβολικού προχώρησαν πλοία των ρωσικών και των ιρανικών ναυτικών δυνάμεων, στο πλαίσιο κοινής ναυτικής άσκησης στον Κόλπο του Ομάν, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου της δυτικής στρατιωτικής περιοχής της Ρωσίας.

«Κατά τη διάρκεια της ημέρας, Ρώσοι και Ιρανοί ναυτικοί πραγματοποίησαν πυρά πυροβολικού σε επιφανειακούς στόχους στην περιοχή της άσκησης. Τη νύχτα, ρωσικά και ιρανικά πλοία θα εκπαιδευτούν σχετικά με την ανταλλαγή σημάτων φλας και την άμυνα σε σαμποτάζ πλοίων σε μη ασφαλή ρότα» ανέφερε η υπηρεσία Τύπου.

Ο στρατός πρόσθεσε ότι την Τρίτη οι Ρώσοι και οι Ιρανοί ναυτικοί θα εξασκήσουν από κοινού ελιγμούς, την απελευθέρωση ενός πλοίου που έχει κυριευθεί από τους πειρατές και θα βάλει επίσης μια ψεύτικη φωτιά σε ένα πλοίο ώστε να πραγματοποιηθούν ασκήσεις σε πλοίο που βρίσκεται σε κίνδυνο.

Οι δυνάμεις των δύο χωρών

Η κοινή άσκηση μεταξύ ιρανικών και ρωσικών ναυτικών δυνάμεων στον Κόλπο του Ομάν και στο βόρειο τμήμα του Ινδικού Ωκεανού, που ονομάζεται «Ζώνη ασφαλείας στη θάλασσα» έχει προγραμματιστεί για τις 15-16 Φεβρουαρίου.

Κατά τη διάρκεια των ασκήσεων, η ρωσική πλευρά εκπροσωπείται από την κορβέτα Στόικι και το δεξαμενόπλοιο Κόλα. Η ιρανική πλευρά εκπροσωπείται από τη φρεγάτα Γιαμαράν, το πυραυλικό σκάφος του Φαλαχάν και άλλα πλοία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας