Ρωσία: Σε δίκη παραπέμπεται ο Αμερικανός που συνελήφθη για κατασκοπεία

1375
συνελήφθη
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα απέκλεισε το ενδεχόμενο να ανταλλαγεί ο Πολ Ουίλαν.

Διπλωμάτες της Βρετανίας, του Καναδά, της Ιρλανδίας και των Ηνωμένων Πολιτειών θα συναντηθούν στην Μόσχα την Δευτέρα 14 Ιανουαρίου για να συζητήσουν τις περαιτέρω ενέργειες που θα κάνουν σε σχέση με την υπόθεση του Αμερικανού Πολ Ουίλαν που συνελήφθη στην Μόσχα με την κατηγορία ότι διενεργούσε κατασκοπεία. Την επικείμενη συνάντηση των διπλωματών ανακοίνωσε ο αδερφός του Πολ Ουίλαν, Ντέιβιντ, ο οποίος είπε ότι οι διπλωμάτες προτίθενται να συναντήσουν τον κατηγορούμενο στις 16 Ιανουαρίου.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, αναφερόμενη στο ενδεχόμενο της συνάντησης των διπλωματών με τον κατηγορούμενο την ερχόμενη εβδομάδα, είπε ότι το δικαίωμα αυτό τους το διασφαλίζει η Συνθήκη της Βιέννης του 1963. Ωστόσο η ίδια απέκλεισε το ενδεχόμενο να ανταλλαγεί ο Πολ Ουίλαν με κάποιον άλλον που βρίσκεται κρατούμενος στο εξωτερικό. «Το κατηγορούμενο τον περιμένει το δικαστήριο», δήλωσε η Ζαχάροβα, προσθέτοντας ότι τα όσα λέγονται περί ανταλλαγής είναι «απροκάλυπτες φήμες και ψευδείς ειδήσεις».

O Πολ Ουίλαν είναι υπήκοος τεσσάρων χωρών: των ΗΠΑ, του Καναδά, της Ιρλανδίας και της Βρετανίας. Ξεκίνησε την στρατιωτική του θητεία ως πεζοναύτης το 1994, συμμετείχε δύο φορές σε επιχειρήσεις στο Ιράκ το 2004 και 2006, και είχε απολυθεί από τις ένοπλες δυνάμεις κατηγορούμενος για κλοπές.

Το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Rosbalt έγραψε ότι ο Πολ Ουίλαν προσπαθούσε να εντοπίσει κατάλογο ονομάτων με τους υπαλλήλους κάποιας ρωσικής μυστικής υπηρεσίας. Συνελήφθη στις 28 Δεκεμβρίου επ’ αυτοφώρω στο ξενοδοχείο Metropol, όπου συναντήθηκε με κάποιον Ρώσο το όνομα του οποίου δεν ανακοινώθηκε, ο οποίος του παρέδωσε ένα στικάκι με απόρρητες πληροφορίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας