Ρωσία προς ΗΠΑ: Γιατί χρηματοδοτείτε εργαστήρια βιολογικού πολέμου στα σύνορα μας;

3220
πυρηνικών

Βαθύτατες ανησυχίες της Ρωσίας για τις βιολογικές κινήσεις των ΗΠΑ την ώρα που η Μόσχα δίνει τη μάχη με τον κορονοϊό.

Η Ρωσία ανησυχεί για τα εργαστήρια βιολογικού πολέμου που χρηματοδοτούνται από το Πεντάγωνο και βρίσκονται στα σύνορά της την ώρα που δίνει τη μάχη με τον κορονοϊό, σύμφωνα με μια πηγή του υπουργείου Εξωτερικών.

Σύμφωνα με πηγή του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, αξιωματούχος αντιτάσσεται στις αρχές των ΗΠΑ επειδή κατηγόρησαν την Κίνα για την πανδημία COVID-19 και χειραγώγησαν τα δεδομένα σχετικά με τον ιό.

«Έχουμε ερωτήσεις για τις ΗΠΑ, θα ήταν ωραίο να ακούσουμε την αιτιολόγησή της για την τοποθέτηση τόσων πολλών εργαστηρίων κοντά στη Ρωσία και την Κίνα, αντί να παίζουμε προπαγανδιστικά παιχνίδια με τον κορονοϊό», δήλωσε ο αξιωματούχος.

Παραδέχτηκε ότι η Ρωσία δεν είχε αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με τον ρόλο των ΗΠΑ στην εμφάνιση του θανατηφόρου ιού, ο οποίος εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Κίνα τον περασμένο Δεκέμβριο, αλλά δήλωσε ότι η παγκοσμιοποίηση έκανε τη μετάδοση των ιογενών νόσων «θέμα ωρών».

«Έτσι, ο κατηγορηματικός τόνος των παρατηρήσεων που απευθύνονται στην Κίνα από την Ουάσινγκτον είναι απόλυτα αμήχανος», δήλωσε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι η πηγή του ιού δεν έχει ακόμη ανακαλυφθεί.

Η Κίνα κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες αυτό το μήνα, λέγοντας ότι το στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ μπορεί να διοχέτευσε τον νέο κορονοϊό στο Γουχάν κατά τη διάρκεια στρατιωτικών αγώνων, τον Οκτώβριο του 2019.

 

*Πηγή: sputnik.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας