Ρωσία προειδοποιεί Τουρκία για χρήση Bayraktar στην Ουκρανία

330
Ρωσία προειδοποιεί Τουρκία για χρήση

Ελληνοτουρκικά: Οι S-300 δεν βλέπουν τα Bayraktar ανακάλυψαν οι Ρώσοι κατά τις επιχειρήσεις των τουρκικών drones στην Συρια και την Λιβύη.

Έτσι, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, πήρε την απόφαση να επισπεύσει κατά τρία χρόνια την κατασκευή του ρωσικού κυνηγού drones, ο οποίος αρχικά είχε σχεδιαστεί να ολοκληρωθεί το 2024.

Οι επιτυχίες των Τούρκων κατά των ρωσικών συστημάτων Tor-M2KM, S-300PS, 9K35, Arrow-10 και 9K33 Wasp, γράφει η Hurriet, οδήγησε τους Ρώσους να αλλάξουν το χρονοδιάγραμμα της κατασκευής του S-70 Hunter, το οποίο θα αναλάβει τον ρόλο του κυνηγού των τουρκικών Bayraktar TB2.

Tην ίδια ώρα, ο Ρώσος πρέσβης στην Τουρκία, Αλεξέι Γερχόφ, κάλεσε την Άγκυρα να μην κάνει το… λάθος να χρησιμοποιήσει τα Bayraktar στην Ουκρανία κατά των Ρώσων.

«Πρέπει να αναγνωριστεί ότι οι Ρώσοι εμπειρογνώμονες, πράγματι, από καιρό σε καιρό εκφράζουν φόβους ότι το Κίεβο μπορεί να μην αντισταθεί στον πειρασμό να χρησιμοποιήσει το πλεονέκτημα που πιστεύει του παρέχουν τα τουρκικά Bayraktar», είπε.

Η επιτυχία του Bayraktar TB2 στο Αρτσάχ ήταν ο λόγος για τον οποίο το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας πέρυσι ανακοίνωσε τα σχέδιά του να αγοράσει το 2021 επιπλέον αναβαθμισμένα τουρκικά Bayraktar.

Θεωρείται βέβαιο ότι όπως και στην περίπτωση του Αζερμπαϊτζάν, οι Ουκρανοί θα έχουν την βοήθεια Τούρκων ειδικών στην χρήση των τουρκικών drones.

Πάντως, την ίδια ώρα οι Τούρκοι έχουν κάνει μεγάλο θέμα στα τουρκικα ΜΜΕ ότι η Ελλάδα στέλνει ισραηλινά drone εναντίον των Bayraktar.

Oι Τούρκοι αναφέρουν πως στο πλαίσι της αμυντικής συμφωνίας που υπέγραψαν Ελλάδα και Ισραήλ, σε τρεις μήνες από σήμερα θα φτάσουν τα ισραηλινά, μη επανδρομένα HERON στην Σκύρο, ανατολικά της Εύβοιας

Μάλιστα οι Τούρκοι επικαλούνται ελληνικά ΜΜΕ τα οποία τονίζουν, όπως αναφέρουν, πως ήδη η εκπαίδευση των Ελλήνων χειριστών των HERON έχει ξεκινήσει στο Ισραήλ.

Σύμφωνα με το trmilitarynews.com στο πλαίσιο της αμυντικής συμφωνίας μεταξύ Ισραήλ και Ελλάδας τα δύο UAV τύπου HERON θα μισθωθούν για τρία χρόνια για συνολικά 39 εκατ. ευρώ, με την επιλογή αγοράς τους, μετά το διάστημα αυτό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας