Ρωσία: Πιέσεις στον απαράδεκτο και προκατειλημμένο ΠΟΥ να εγκρίνει το Sputnik-V

771
Πιέσεις στον απαράδεκτο και προκατειλημμένο

Γραφειοκρατικά είναι μόνο τα εμπόδια που απομένουν, ισχυρίστηκε ο Ρώσος υπουργός Υγείας, ο οποίος συναντήθηκε στη Γενεύει με το γενικό διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

Γραφειοκρατικά είναι μόνο τα εμπόδια που απομένουν για την έγκριση του εμβολίου Sputnik V από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Υγείας, Μικαήλ Μουράσκο.

Ο κύριος Μουράσκο συναντήθηκε στη Γενεύη με το γενικό διευθυντή του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς.

Το Sputnik V κατά του κορονοϊού, που ήδη χορηγείται στη Ρωσία και άλλες 70 χώρες, παραμένει υπό μελέτη για πιθανή έγκριση, τόσο από τον ΠΟΥ όσο και από τον ευρωπαϊκό οργανισμό της ΕΜΑ.

Η Μόσχα αδημονεί

Η Μόσχα αδημονεί για την ολοκλήρωση της διαδικασίας που θα ανοίξει νέες αγορές για το εμβόλιο της, κυρίως στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον κ. Μουράσκο, η Ρωσία έχει καταθέσει όλα τα χαρτιά που της έχουν ζητηθεί και έχει απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις, με αποτέλεσμα η έγκριση να θεωρείται -σύμφωνα με τον ίδιο- απλά διαδικαστικό θέμα.

Σημειώνεται πως ο ΠΟΥ, τον Ιούλιο, είχε υποστηρίξει πως κατά τις επιθεωρήσεις στα εργοστάσια παραγωγής είχε εντοπίσει κάποια προβλήματα κυρίως στη συσκευασία των φιαλιδίων, τα οποία οι Ρώσοι ισχυρίζονται πως έκτοτε έχουν επιλυθεί.

Προφανώς δε, η συνάντηση της Γενεύης είχε σαν στόχο την άσκηση πιέσεων από την πλευρά της Μόσχας, ώστε η διαδικασία έγκρισης να προχωρήσει από τον ΠΟΥ.

Πάντως, για την ώρα ο διεθνής οργανισμός δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας