Πότε ο Νομπελίστας Καθηγητής Πισσαρίδης μιλάει τη γλώσσα της επιστημονικής αλήθειας;

3352
δεκέμβρης

Στις 19 Φεβρουαρίου, η Κυριακάτικη Καθημερινή, είχε στην πρώτη της σελίδα κεντρικό τίτλο: «Grexit με νέα δραχμή θα είναι καταστροφή». To άρθρο συνυπέγραφε και ο Κύπριος Νομπελίστας κ. Πισσαρίδης, μαζί με άλλους δεκατρείς οικονομολόγους. Όμως, το ερώτημα στον κ. Πισσαρίδη είναι το εξής: Πότε έλεγες την αλήθεια; τώρα που στο άρθρο που συνυπογράφεις, υποστηρίζεις ότι: «Η παραμονή στο ευρώ διασφαλίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, παρέχοντάς μας επίσης τη δυνατότητα να συνεχίζουμε να διαπραγματευόμαστε με τους Ευρωπαίους εταίρους μας για καλύτερους όρους, για ανάπτυξη και προσαρμογή του χρέους. Επειδή η νέα αμερικανική κυβέρνηση φαίνεται να τάσσεται εναντίον της συνοχής της E.Ε. και του ιδίου του ευρώ, είναι ακόμη πιο σημαντικό να εργασθούμε όλοι για τη σταθερότητά του και την επιτυχία της χώρας στο πλαίσιο της Ευρωζώνης. Έτσι θα ικανοποιηθούν τα μακροπρόθεσμα ζωτικά συμφέροντα της Ελλάδα……».

Ή όταν υποστήριζες, τον Δεκέμβριο του 2013, κοντά στην Κυπριακή τραγωδία, ότι: «Ξεγελάστηκα… Τότε, το ευρώ φαινόταν τέλεια ιδέα. Αλλά τώρα γύρισε μπούμερανγκ. Συγκρατεί την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας και διχάζει την Ευρώπη. Η τωρινή κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί… Το ευρώ είτε πρέπει να διαλυθεί είτε οι μεγάλες χώρες-μέλη να κάνουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, ό,τι είναι αναγκαίο, ώστε το ενιαίο νόμισμα να γίνει πιο φιλικό προς την ανάπτυξη και την απασχόληση».

(http://www.capital.gr/oikonomia/1923983/x-pissaridis-dialuste-to-euro); (http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/175863/telegraph-o-nompelistas-xpissaridis-apokiryssei-to-evro).

Ερώτηση 2η: Στο ίδιο άρθρο μας λες: Οι «αναγκαίες μεταρρυθμίσεις», οι οποίες «είναι απαραίτητες ανεξάρτητα από το τι νόμισμα θα έχουμε», είναι «το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, η δραστική μείωση της γραφειοκρατίας ιδιαίτερα στο μέτωπο των επενδύσεων, η ιδιωτικοποίηση τομέων της οικονομίας όπου το κράτος απέτυχε […] η εφαρμογή των νόμων και [η] απονομή της δικαιοσύνης».

Μπορείς να μας «μετρήσεις» πόσο θα μειωθεί η ανεργία και πότε κ. Νομπελίστα, από αυτές τις «μεταρρυθμίσεις»; Μπορείς να μας πεις τι θα κερδίσει ο πολίτης και η ελληνική οικονομία από την διάλυση-ιδιωτικοποίηση του μεγάλου φιλέτου της ΔΕΗ; Μπορείς να μας πεις αν η «απελευθέρωση» π.χ. των αμοιβών των μηχανικών («κλειστό» επάγγελμα επειδή για κάθε εργασία είχε συγκεκριμένη αμοιβή), βόηθησε την ανάκαμψη της οικονομίας, η απλώς διόγκωσε την φοροδιαφυγή; Κλπ, κλπ, κλπ….

Συμπέρασμα: κ. Πισσαρίδη εκπροσωπείς έναν «νέο» ρεύμα ιδεών, μια «καινοφανή» εκδοχή νεοφιλελευθερισμού, τον νεοφιλελευθερισμό της εξάρτησης. Γιατί μας λές: «Εκτός ευρώ και χωρίς την πίεση των θεσμών, οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις δεν θα γίνουν ποτέ». Εν ολίγοις, υποστηρίζεις ότι η χώρα θα βγει από την κρίση, με την «ελεύθερη αγορά» μεν και μόνο υπό ξένο Βούρδουλα δε. Αποτελείς μαζί με τους άλλους δεκατρείς, τον καθρέφτη, της εξάρτησης της χώρας σε όλα τα επίπεδα, ιδεολογικό, πολιτικό, οικονομικό και τίποτε παραπάνω.

Υπό την πίεση των «μεταρρυθμίσεων» που υπαγορεύουν άλλοι, ζητάς ακόμα περισσότερες θυσίες από τον ελληνικό λαό στη «μαύρη τρύπα της λιτότητας», μην ξοδεύοντας, μάλιστα, ούτε μία λέξη για την εκφρασθείσα στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 βούληση αυτού του λαού. Φαίνεται καθαρά ότι η Δημοκρατία, η Αξιοπρέπεια και η Εθνική Κυριαρχία του λαού μας, είναι κάτι που όχι μόνο δεν σε απασχολεί, αλλά το θεωρείς και «σκοτεινό» προνόμιο των ελλήνων, καθυστερημένων, ιθαγενών, που δικαίως βιάζει ο ξένος παράγοντας της νέας ευρω-αποικιοκρατίας για να τους «σώσει».

Σημείωση: το κείμενο του κ Πισσαρίδη και των άλλων δεκατριών, μαζί με την απάντηση που πήρε από τους: Θεοδοσίου, Λαπαβίτσα, Μαριόλη, Σκαπέρδα μπορείτε να τα βρείτε εδώ: (https://www.sxedio-b.gr/index.php/articles1/item/1665-apantisi).

1 σχόλιο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας