Πρώην ΥΠΕΞ Γαλλίας: Συμφιλίωση Ε.Ε-Ρωσίας, ανεξαρτήτως ΗΠΑ

1024
συμφιλίωση

Τη σπουδαιότητα της συμφιλίωσης της Γαλλίας με τη Ρωσία, προτού ο Ντόναλντ Τραμπ προβεί σε ανάλογες ενέργειες επαναπροσέγγισης, τόνισε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Υμπέρ Βεντρίν.

«Είναι αναγκαίο να ανακαλύψουμε ξανά τις σχέσεις με τη Ρωσία χωρίς να περιμένουμε τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος, αν επανεκλεγεί, θα δώσει μια ακόμη ευκαιρία στις σχέσεις του με τους Ρώσους, χωρίς να σκεφτεί τα συμφέροντα της Ευρώπης», δήλωσε ο Γάλλος πρώην υπουργός Εξωτερικών, Υμπέρ Βεντρίν, σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro, την Παρασκευή.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε το στόχο του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να ξαναφέρει κοντά Ευρώπη και Ρωσία, κάνοντας λόγο για ανεπαρκείς δυτικές πολιτικές που έσπρωξαν τη Μόσχα προς το Πεκίνο.

Σύμφωνα με τον Βεντρίν, μια τέτοια ευρω-ρωσική συνεργασία θα έχει τεράστια σπουδαιότητα στους τομείς της άμυνας, των πυρηνικών, του διαστήματος και της ψηφιακής βιομηχανίας. Η οικονομία θα γίνει πιο «πράσινη» και θα επιτελεστεί πρόοδος στη μάχη κατά της ισλαμικής τρομοκρατίας.

«Θα πρέπει να επαναφέρουμε, ουσιαστικά από το μηδέν, την πολιτική για τον έλεγχο των εξοπλισμών και τον ισόρροπο αφοπλισμό», τόνισε ο Βεντρίν.

Να σημειώσουμε ότι τη Δευτέρα, ο Εμανουέλ Μακρόν θα δεχτεί τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια μονοήμερης επίσκεψης του στο Παρίσι.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, κατά τη συνάντηση των δύο ηγετών θα συζητηθούν ζητήματα διμερούς συνεργασίας, για την ουκρανική κρίση, τις συμπλοκές στη Συρία και τη Λιβύη, αλλά και την ιρανική πυρηνική συμφωνία, μεταξύ άλλων θεμάτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας