Πρόκληση ψευδομουφτή Ξάνθης: “Καλεί την «τουρκική μειονότητα» σε κινητοποίηση…”

795
Πρόκληση ψευδομουφτή Ξάνθης

Ο ψευδομουφτής Αμέτ Μέτε δήλωσε τα εξής:

“Υπάρχουν πολλά προβλήματα σχετικά με τη Μειονοτική Εκπαίδευση. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλά προβλήματα στη μουσουλμανική τουρκική μειονότητα της δυτικής Θράκης. Δεν είναι δυνατόν να εγκρίνουμε την προσέγγιση του κράτους προς εμάς στην εκπαίδευση και σε άλλα θέματα. Στα θέματα της εκπαίδευσης φυσικά στηρίζουμε τις Σχολικές Εφορείες μας. Στηρίζουμε τους γονείς των παιδιών. Την τελευταία περίοδο άλλαξε το πρόγραμμα της Παρασκευής χωρίς να ρωτήσουν και να συμβουλευτούν τη μειονότητα. Ίσως να φαίνεται απλό, αλλά η αποχώρηση από τα σχολεία πριν από την προσευχή της Παρασκευής είναι ένα δικαίωμά μας. Κι αυτό το δικαίωμα μάς το αφαιρούν σιγά – σιγά. Όπως μας αφαιρέθηκαν και όλα τα άλλα δικαιώματά μας. Όπως γίνεται και στα άλλα θέματα και προβλήματα, παίρνουν αποφάσεις χωρίς να ρωτήσουν και να συμβουλευτούν τους ανθρώπους της μειονότητας και τους μειονοτικούς φορείς και υπαγορεύουν ότι θα ισχύει αυτό. Γι’ αυτό ως Μουφτεία και προσωπικά, στηρίζουμε την κινητοποίηση που θα γίνει την Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου, για να δηλώσει την αντίδραση σε αυτήν την προσέγγιση προς τον άνθρωπο της μειονότητας.

Το κράτος που έχουμε απέναντί μας είναι ένα οργανωμένο κράτος. Συνεπώς, κι εμείς πρέπει να είμαστε οργανωμένοι. Ως τουρκική μειονότητα της δυτικής Θράκης, πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να κερδίσουμε τα δικαιώματά μας που καταπατήθηκαν και για να μη μας αφαιρεθούν. Εμείς ως μουφτεία Ξάνθης είμαστε πάντα με τον κόσμο μας και θα συνεχίσουμε να είμαστε στον αγώνα που θα δοθεί γι’ αυτό. Είμαστε με το λαό μας, με τους ανθρώπους μας, στον αγώνα για την εκπαίδευση. Θα κινηθούμε όλοι μαζί. Η απόφαση που λήφθηκε για κινητοποίηση είναι μία σωστή απόφαση. Όλοι οι γονείς μέλη της μειονότητας πρέπει να κινηθούν πολύ προσεκτικά και πρέπει να τους στηρίξουμε σε αυτό».

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε πρόσφατα αναρτήσει και μήνυμα Τζιχαντιστών στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook και όμως ουδέποτε τιμωρήθηκε.

Ολόκληρη η συνέντευξή του εδώ”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας