Πρόκληση στο Λονδίνο-Κρέμασαν σημαία του Ψευδοκράτους έξω από κυπριακή πρεσβεία

664
Πρόκληση στο Λονδίνο-Κρέμασαν σημαία

Σε μία οργανωμένη προβοκάτσια προχώρησε η Άγκυρα επιχειρώντας να διεθνοποιήσει την ιδέα πως τα Κατεχόμενα είναι «κράτος».

Ομάδα Τούρκων και Τουρκοκυπρίων που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο μαζεύτηκε χθες βράδυ έξω από το κτίριο της Ύπατης Αρμοστείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Λονδίνο όπου και κρέμασε σημαίες του ψευδοκράτους.

Όπως αναφέρει το sigmalive, oι «Νεότουρκοι Ηνωμένου Βασιλείου» ανήρτησαν μάλιστα και φωτογραφίες με το εξής μήνυμα «πριν από ένα μήνα: Η σημαία της ΤΔΒΚ (όπως αποκαλούν το ψευδοκράτος) κατέβηκε έξω από το συμβούλιο του Waltham Forest και ένα μήνα μετά σημαία κυματίζει περήφανα στη ‘λεγόμενη πρεσβεία της »Κυπριακής Δημοκρατίας»».

Η εκδήλωση διαμαρτυρίας έγινε με αφορμή την επέτειο της 21 Δεκεμβρίου 1963 την οποία οι Τούρκοι αποκαλούν «Ματωμένα Χριστούγεννα». Εκτός από σημαίες του ψευδοκράτους κρέμασαν και συνθήματα κατηγορώντας τους Ελληνοκύπριους για σφαγές.

Τις εκδηλώσεις οργάνωσε η CTCA UK  (Council of Turkish Cypriot Associations) η οποία κοινοποίησε βίντεο και φωτογραφίες από τις κινητοποιήσεις.

Μέχρις στιγμής δεν έχει υπάρξει οποιαδήποτε ανακοίνωση αντίδραση της Κυπριακής Ύπατης Αρμοστείας ή της Κυβέρνησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας