Πρωτοφανής θωράκιση! Η Ρωσία τράβηξε την πρίζα του ίντερνετ για ένα μήνα

517
Η Ρωσία τράβηξε την πρίζα του ίντερνετ

Οι ασκήσεις διαδικτυακής απομόνωσης πραγματοποιήθηκαν στη Ρωσική Ομοσπονδία από τις 15 Ιουνίου έως τις 15 Ιουλίου

Η Ρωσία αποσυνδέθηκε από το παγκόσμιο Διαδίκτυο ως μέρος των ασκήσεων για το “κυρίαρχο Runet”. Το πείραμα ήταν επιτυχές

Το Runet είναι software, ένα portmanteau του ru και net / network, είναι δηλαδή ουσιαστικά η ρωσική κοινότητα στο Διαδίκτυο και στους ιστότοπους.

Για έναν ολόκληρο μήνα, η Ρωσία αποσυνδέθηκε από το παγκόσμιο Διαδίκτυο . Αυτό συνέβη στο πλαίσιο των ασκήσεων για το “κυρίαρχο Runet”. Έτσι, οι αρχές έλεγξαν εάν το δίκτυο της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα μπορούσε να λειτουργεί μεμονωμένα. Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, οι ασκήσεις ήταν επιτυχημένες.

Αυτό τουλάχιστον αναφέρεται στις πληροφορίες της ομάδας εργασίας “Ασφάλεια πληροφοριών” στον αυτόνομο μη κερδοσκοπικό οργανισμό “Ψηφιακή Οικονομία” (υπεύθυνο για την εφαρμογή του εθνικού προγράμματος με το ίδιο όνομα).

Οι ασκήσεις διαδικτυακής απομόνωσης πραγματοποιήθηκαν στη Ρωσική Ομοσπονδία από τις 15 Ιουνίου έως τις 15 Ιουλίου.

Ως μέρος της άσκησης, “δοκιμάστηκε η δυνατότητα φυσικής αποσύνδεσης του ρωσικού τμήματος του Διαδικτύου”, ανέφερε η πηγή. Σύμφωνα με μια άλλη πηγή, ο σκοπός των ασκήσεων ήταν “να προσδιοριστεί η πιθανότητα της εργασίας του Runet σε περίπτωση εξωτερικών στρεβλώσεων, αποκλεισμών και άλλων απειλών.”

“Τα επίσημα αποτελέσματα δεν έχουν συνοψιστεί ακόμη, οι ασκήσεις αναγνωρίστηκαν προκαταρκτικά ως επιτυχείς”, ανέφερε η πηγή.

Στην άσκηση συμμετείχαν όλοι οι συντελεστές του Big Four, καθώς και οι Rostelecom, Transtelecom και ER-Telecom Holding.

Ο νόμος για την αυτονομία του Runet στη Ρωσική Ομοσπονδία τέθηκε σε ισχύ την 1η Νοεμβρίου 2019. Υποθέτει ότι οι ρωσικές αρχές μπορούν να ελέγχουν όλα τα σημεία μεταφοράς δεδομένων στο εξωτερικό και τη δρομολόγηση της κυκλοφορίας, ακόμη και με τη βοήθεια ειδικού εξοπλισμού από παρόχους. Είναι επίσης δυνατό να δημιουργηθεί μια υποδομή που θα επιτρέπει στο Runet να λειτουργεί εάν οι πάροχοι δεν μπορούν να συνδεθούν με ξένους διακομιστές Διαδικτύου. Σύμφωνα με το νόμο, οι ασκήσεις πρέπει να πραγματοποιούνται τουλάχιστον μία φορά το χρόνο. Οι πρώτες ασκήσεις που ήταν γνωστές πραγματοποιήθηκαν τον Δεκέμβριο του 2019

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας