Πρωτοβουλία αγώνα κατοίκων για τη διάσωση του Πάρκου Τρίτση

1181
πρωτοβουλία

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ -ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΡΙΤΣΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ 15-9-2019 ΩΡΑ 11πμ  ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΑΚΙ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΤΡΙΤΣΗ

Η Πρωτοβουλία  κατοίκων που κινητοποιηθήκαμε ενάντια στην δημιουργία της Μονάδας Επεξεργασίας Λυμάτων στο Πάρκο Τρίτση και αποτρέψαμε την δημιουργία της, από την διοίκηση του Πάρκου και την ΕΥΔΑΠ, δεν εφησυχάζουμε.

Δεν εφησυχάζουμε γιατί η κατάσταση που επικρατεί στο Πάρκο όσον αφορά κυρίως στις λίμνες (και τις σχετικές υποδομές) δείχνει μια εικόνα πλήρους εγκατάλειψης και καταστροφής. Λαμβάνοντας αυτό υπ όψιν θεωρούμε ότι είναι αναγκαία η ανασυγκρότηση και μαζικοποίηση της πρωτοβουλίας, από τον λαό της περιοχής και κάθε συλλογικότητας, προκειμένου να οργανώσουμε τον αγώνα, για άμεση αποκατάσταση των ζημιών στις λίμνες ώστε να σωθεί και ότι ζει μέσα σ΄ αυτές.

Διεκδικούμε Πάρκο καθαρό και φροντισμένο προσβάσιμο σέ όλους τους κατοίκους, χώρο αναψυχής και ξεκούρασης και όχι πεδίο αναπτύξης της «επιχειρηματικότητας». Το Πάρκο δεν είναι εμπόρευμα, το πάρκο δεν είναι τα κτίρια, είναι ο υγροβιότοπος τα δέντρα, η πανίδα και η χλωρίδα, είναι αυτό που έχει ανάγκη ο λαός της περιοχής μας  ένας ελεύθερος χώρος ψυχαγωγίας και επαφής με την φύση και σαν τέτοιο απαιτούμε να παραμείνει .

Η μέχρι τώρα διαχείριση από όλες τις κυβερνήσεις και οι διορισμένες από αυτές διοικήσεις, το μόνο που “σχεδίαζαν” ήταν πως θα παραχωρήσουν τους χώρους για εμπορικές δραστηριότητες, τα μαγαζιά και κάθε γωνιά του Πάρκου σε ιδιώτες και ΜΚΟ προκειμένου όπως λένε “να βγάζει τα έξοδά του“. Χαρακτηριστικό πρόσφατο παράδειγμα είναι η καταβολή χρημάτων για διαμόρφωση χώρων που παραχώρησαν στον ΜΟΥΣΤΆΚΑ για ενοικιάσεις ποδηλάτων την ώρα που θα έπρεπε να φροντίσουν τις λίμνες που χρόνια τώρα έχουν πρόβλημα. Ο μόνος που διαχρονικά κερδίζει από αυτή την επιλογή είναι οι επιχειρηματίες οι οποίοι αξιοποιώντας τον δημόσιο χώρο δραστηριοποιούνται ενώ ταυτόχρονα πληρώνουν τα ενοίκια όποτε θέλουν!

Όμως το «κόλπο» είναι γνωστό, όταν ετοιμάζουν ένα επιχειρηματικό σχέδιο, εντείνουν την εγκατάλειψή – όπως τώρα – προκειμένου να έρθει σαν ώριμο φρούτο η επιλογή των παραχωρήσεων σε ιδιώτες ή η αξιοποίηση τους από πρόθυμους δημάρχους (βλέπε Ζενέτος) που θέλουν να το τσιμεντοποιήσουν και συμπράττοντας με ιδιώτες για να το εμπορευματοποιήσουν .

Ταυτόχρονα σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ιδιαίτερη ανησυχία μας δημιουργεί η επίσκεψη του Υπουργού και οι «καθαρές λύσεις» του έχοντας υπόψιν την άποψη της κυβέρνησης για τους ελεύθερους χώρους και την λογική της “ανάπτυξης” τις συμπράξεις δημοσίου και  ιδιωτικού τομέα και την εκδίωξη κάθε συλλογικότητας κλπ.

Αυτά και άλλα πολλά μας ανησυχούν ενώ παράλληλα η εμπειρία όλων των προηγούμενων χρόνων, μας δείχνει τον δρόμο πως μόνον ο συλλογικός μαζικός αγώνας μπορεί να εμποδίζει τα όποια σχέδια υπονομεύουν τον περιβαλλοντικό χαρακτήρα του Πάρκου και διασφαλίζει μέχρι σήμερα την ελεύθερη πρόσβαση σε όλο το λαό.

Για αυτό σας καλούμε να συναντηθούμε να ενώσουμε τις ανησυχίες μας και να αποφασίσουμε τα αιτήματά μας την οργάνωση του αγώνα μας για το Πάρκο των αναγκών μας.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας