"Πρωταθλητές" σε φόρους και στην αδυναμία αποπληρωμής δανείων η Ελλάδα

2862
πρωταθλητές

Τα στοιχεία του ΟΟΣΑ στην έκθεσή του για τη φορολόγηση των μισθών, που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, επιβεβαιώνουν ότι η υπερφορολόγηση του Ελληνα μισθωτού καλά κρατεί και ενισχύεται, ιδίως στις οικογένειες με παιδιά, των οποίων οι ελαφρύνσεις είναι ασήμαντες σε σύγκριση με άλλες χώρες. Ετσι, φτάνει η φορολογική επιβάρυνση των οικογενειών να ξεπερνά ακόμη και τα επίπεδα των σκανδιναβικών χωρών.

Επισφαλή δάνεια (στα αγγλικά, «non perfoming loans»), είναι εκείνα των οποίων οι οφειλές δεν καταβάλλονται τις τελευταίες 90 ημέρες ή υπάρχει η ένδειξη ότι για οικονομικούς λόγους δεν θα επιστραφούν. Στο γραφικό, όπως καταγράφεται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση με το 46,6% των δανείων να μην εξυπηρετούνται.

Στο κόμμα Πειρατών Ελλάδας πιστεύουμε ότι για να αλλάξει η κατάσταση στη χώρα μας χρειαζόμαστε περισσότερη δημοκρατία, μεγαλύτερη και άμεση συμμετοχή των πολιτών στις διαδικασίες διαβούλευσης και λήψης των αποφάσεων.

Όσον αφορά στο ρόλο των αντιπροσώπων μας, πιστεύουμε ότι οι αντιπρόσωποι των πολιτών στο Ευρωκοινοβούλιο, στη Βουλή και στην τοπική αυτοδιοίκηση θα πρέπει να μεταφέρουν την πραγματική θέληση της κοινωνίας, όχι όπως αυτή εκφράζεται κάθε τόσο στις εκλογές, αλλά όπως προκύπτει μέσα από τακτικές διαδικασίες διαβούλευσης και ψηφοφορίας.

Οι αντιπρόσωποι οφείλουν να απευθύνονται στους πολίτες και να τους συμβουλεύονται για κάθε θέμα στο οποίο καλούνται να τους εκπροσωπήσουν. Οφείλουν να αντιπροσωπεύουν το σύνολο των πολιτών πέρα από τα προσωπικά τους πιστεύω ή την κομματική γραμμή και να μεταφέρουν στα διάφορα όργανα όλες τις απόψεις.

Πρέπει να υπάρχει πάντοτε η δυνατότητα του εκλογικού σώματος να ανακαλέσει έναν αντιπρόσωπο, όταν θεωρεί ότι δεν τον εκπροσωπεί πλέον επάξια.

Περισσότερα:
https://www.pirateparty.gr/theseis/#A1

Τα 2 γραφικά σχήματα προέρχονται από:
http://www.kathimerini.gr/961304/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/prwta8lhtria-se-forologika–varh-gia-tis-oikogeneies-h-ellada

https://es.statista.com/grafico/13423/son-de-nuevo-los-europeos-capaces-de-pagar-sus-deudas/

cc Κόμμα Πειρατών Ελλάδας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας