Προσφυγικό: Τρομολαγνική ταξιδιωτική οδηγία της πρεσβείας των ΗΠΑ πλήττει Έβρο-Λέσβο

709
ηπα

Σε συστάσεις ασφάλειας προς τους αμερικανούς πολίτες και το διπλωματικό προσωπικό για τον Έβρο και τη Λέσβο προέβη η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί στις περιοχές αυτές για το προσφυγικό.

Αυθαίρετη και υπερβολική ταξιδιωτική οδηγία εξεδόθη  από την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα με αφορμή την κατάσταση στο προσφυγικό σε Έβρο και Λέσβο, η οποία οδηγία, δυστυχώς πλήττει οικονομικά και πολιτικά αυτούς τους δυο νομούς της χώρας μας.

Επιβεβαιώνεται πως αν συνεχιστεί η κατάσταση των επεισοδίων στα ελληνο-τουρκικά σύνορα, αυτή θα λειτουργήσει εξ αντικειμένου είτε με σκόπιμη προπαγάνδα από ορισμένες πλευρές, άκρως καταστρεπτικά για τον Έβρο και για τα νησιά μας στο Αιγαίο.

Οφείλουμε να αποκαλύπτουμε αυτήν την τρομολαγνεία στον Έβρο και στα νησιά μας η οποία μόνο ζημιά προκαλεί, χωρίς να μας προφυλάσσει από τίποτα, αφού τα νησιά και η Θράκη αποτελούν ασφαλή μέρη όχι μόνο για τους Έλληνες πολίτες αλλά και για οποιοδήποτε ξένο επισκέπτη τους.

Συγκεκριμένα, η πρεσβεία συμβουλεύει τους Αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται στη χώρα μας, να αποχωρούν από αυτές τις περιοχές, εάν θεωρούν ότι η προσωπική τους ασφάλεια βρίσκεται σε κίνδυνο, ενώ αίσθηση προκαλεί η αναφορά ότι η πρεσβεία έχει δεχτεί καταγγελίες βίαιων περιστατικών εναντίον Αμερικανών πολιτών που επιχειρούσαν να φθάσουν στη Λέσβο.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της πρεσβείας:

«Πολλοί μετανάστες και πρόσφυγες συγκεντρώνονται σε πολλές τοποθεσίες κατά μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων. Τα οδοφράγματα και οι διαμαρτυρίες – συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων βίαιων συγκρούσεων – έχουν ξεσπάσει και συνεχίζουν να συμβαίνουν στο νησί της Λέσβου και στα χερσαία σύνορα στην περιοχή του Έβρου. Η πρεσβεία έχει λάβει αναφορές για βιαιοπραγία εναντίον πολιτών των ΗΠΑ που προσπαθούν να ταξιδέψουν στη Λέσβο.

» Η πρεσβεία είναι σε επαφή με τις τοπικές αρχές σχετικά με την ασφάλεια των αμερικανών πολιτών σε αυτές τις τοποθεσίες. Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχουν αλλαγές στην ταξιδιωτική πολιτική για το κυβερνητικό προσωπικό των ΗΠΑ ή για τις προξενικές υπηρεσίες.

Οι ενέργειες που θα πρέπει να λάβουν οι Αμερικανοί πολίτες σύμφωνα με την πρεσβεία:

Εξετάστε την αναχώρηση από την περιοχή εάν αισθάνεστε ότι η προσωπική σας ασφάλεια κινδυνεύει.
– Έχετε σχέδια εκκένωσης που δεν βασίζονται στην κυβερνητική βοήθεια των ΗΠΑ.
– Ακολουθήστε τις οδηγίες από τις τοπικές αρχές.
– Αποφύγετε πλήθη και διαδηλώσεις.
– Κρατήστε ένα χαμηλό προφίλ.
Ειδοποιήστε τους φίλους και την οικογένεια για την ασφάλειά σας.
Παρακολουθήστε τα τοπικά μέσα για ενημερώσεις».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας