Προσφυγικό-Μεταναστευτικό: Η Ελλάδα στη μέγγενη Τουρκίας-Ε.Ε. Ώρα μεγάλων αποφάσεων

1877
χώρα

Αυτήν την ώρα κύματα προσφύγων-μεταναστών με τουρκική ενθάρρυνση, αν όχι, και καθοδήγηση, βρίσκονται στα σύνορα μας.

Η Τουρκία  γνωρίζει πολύ καλά, ότι με αυτήν την τακτική δεν εκβιάζει την Ε.Ε, αλλά πιέζει και εκβιάζει κυρίως την Ελλάδα για να εξυπηρετήσει τους δικούς της επεκτατικούς στόχους, αφού γνωρίζει άριστα ότι η Ε.Ε έχει στεγανοπoιήσει τα σύνορα απέναντι στη χώρα μας και επομένως όλοι πρόσφυγες και μετανάστες θα εγκλωβιστούν αποκλειστικά στην Ελλάδα.

Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή γίνεται “σάντουιτς” ανάμεσα στις συμπληγάδες μιας Τουρκίας η οποία δεν ενδιαφέρεται για τους πρόσφυγες αλλά για το πως θα τους χρησιμοποιήσει ως πολιτικό εργαλείο και ανάμεσα στην υποκρισία και την κυνικότητα μιας Ε.Ε που έχει σηκώσει αδιαπέραστα σύνορα για πρόσφυγες και μετανάστες από την Ελλάδα.

Ζούμε αυτήν την ώρα τρία διαφορετικά είδη μνημονίου σε βάρος της χώρας μας.

Το πρώτο είδος είναι τα οικονομικο-κοινωνικά μνημόνια που επέβαλλαν Ε.Ε-Δ.Ν.Τ και τα οποία συνεχίζονται, καταστρέφοντας την οικονομία και προωθώντας την φτωχοποίηση της κοινωνίας μας.

Το δεύτερο είδος μνημονίου από την γερμανική Ε.Ε και τις ΗΠΑ είναι η ανοχή και η κάλυψη στην πράξη, πέρα από ρητορικά ευχολόγια, των επιθετικών και προκλητικών σχεδίων της Άγκυρας σε βάρος της πατρίδας μας και της Κύπρου.

Το τρίτο είδος μνημονίου είναι αυτό που γυρεύει να μετατρέψει τη χώρα σε “χωματερή ψυχών” και σε ασπίδα της Ε.Ε απέναντι σε απελπισμένους πρόσφυγες και μετανάστες.

Σώσαμε, με τα οικονομικοκοινωνικά μνημόνια και την οικονομικοινωνική καταστροφή της χώρας, τις ευρωπαϊκές τράπεζες, την ευρωζώνη και την Ε.Ε από την κρίση και ίσως τη διάλυση, τώρα θέλουν να γίνει η Ελλάδααποθήκη ψυχών” για να ξανασώσουμε την Ε.Ε για να αποφύγει το πολιτικό κόστος, την πολιτική κρίση και ίσως την αποσύνθεση, εξαιτίας ενός βαθύτατου συντηρητισμού απέναντι σε μια ροή προσφύγων-μεταναστών που θα μπορούσαν ανώδυνα να υποδεχθούν κατά μικρούς αριθμούς με αναλογική κατανομή οι 27 χώρες της Ε.Ε αλλά και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Η Ελλάδα αντιμέτωπη με μεγαλύτερη κρίση. Ανάγκη μεγάλης στροφής

Η Ελλάδα αυτές τις στιγμές είναι αντιμέτωπη με μια πολύ μεγαλύτερη και πολυσύνθετη κρίση και επερχόμενη καταστροφή από αυτές που γνώρισε στο πρόσφατο παρελθόν και δεν έχει καμία απολύτως άλλη επιλογή από το να επιχειρήσει τολμηρά μια μεγάλη ανατροπή και μια μεγάλη στροφή για να κρατήσει όρθια τη χώρα μπροστά στις θυέλλες.

Ελλάδα πρέπει να απαιτήσει εδώ και τώρα την αναλογική διαλογή, διαχείριση και κατανομή προσφύγων και μεταναστών από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες μέσα από μια διευθέτηση του προβλήματος και με την Τουρκία.

Ελλάδα οφείλει να αποκαταστήσει και να ενισχύσει εδώ και τώρα, χωρίς καμία αναβολή, τις διπλωματικές σχέσεις, που εγκληματικά διέκοψε με τη Συρία. Να διεκδικήσει τη συγκρότηση ενός μεγάλου μετώπου χωρών και λαών για την άμεση απομάκρυνση των τουρκικών στρατευμάτων και των τζιχαντιστών και ακραίων ισλαμιστών μισθοφόρων της Τουρκίας από τη Συρία και την πλήρη ανάκτηση της συριακής εδαφικής κυριαρχίας και ακεραιότητας. Μια τέτοια εξέλιξη είναι και θετική διέξοδος, αφού θα αποκαθιστούσε την ειρήνη στη Συρία και θα επέτρεπε και την μαζική επιστροφή Σύρων προσφύγων στην πατρίδα τους, γεγονός που θα μείωνε δραστικά την προσφυγική πίεση και στην Άγκυρα.

Ελλάδα έχει ανάγκη να προχωρήσει εδώ και τώρα σε ένα μεγάλο άνοιγμα και σε στρατηγική σχέση συνεργασίας με τη Ρωσία, όπως είχε επιχειρήσει το 2015 ο Παναγιώτης Λαφαζάνης με την υπογραφή τότε μεγάλης ενεργειακής συμφωνίας στην Αγία Πετρούπολη, πράγμα που διακαώς επιθυμεί η Ρωσία και το οποίο θα ενίσχυε σημαντικά την εθνική μας ασφάλεια, ιδιαίτερα έναντι της Τουρκίας.

Είναι τραγικό αλλά το υποτελές στο ευρώ, στις Βρυξέλλες και την αμερικανογερμανοκρατία ελληνικό πολιτικό κατεστημένο και η διαπλεκόμενη ολιγαρχία που το στηρίζει, παραδομένο σε παρωχημένα δόγματα δεν θέλει ούτε μπορεί να συλλάβει τις τεκτονικές αλλαγές που έχουν συντελεστεί στους συσχετισμούς στην περιοχή μας και στον κόσμο και να ανοίξει τέτοιους ορίζοντες για την πατρίδα μας.

Αν, όμως, τα πολιτικά κατεστημένα και η ελληνική κερδοσκοπική ολιγαρχία δεν θέλουν και δεν μπορούν, πρέπει να τολμήσει ο ελληνικός λαός και κυρίως τα νιάτα της χώρας μας για να διασώσουν την πατρίδα μας και να ανοίξουν ένα καινούριο ελπιδοφόρο μέλλον για τη χώρα.

Σήμερα για κανένα πολίτη δεν συγχωρείται ο εγκλωβισμός σε πελατειακές σχέσεις και παραδοσιακές κομματικές εξαρτήσεις ούτε επιτρέπεται η εγκατάλειψή του στην παθητικότητα, στην ανοχή και στον καναπέ.

Αν συνεχίσουμε την αδράνεια απλώς σε λίγο θα διαπιστώσουμε το εθνικόέμφραγμα” και ότι δεν υπάρχει αύριο.

Ένα παλλαϊκό μέτωπο και παλλαϊκές κινητοποιήσεις για μια προοδευτική ανατροπή είναι το μήνυμα των καιρών.

Ένα μέτωπο εθνικής και κοινωνικοταξικής απελευθέρωσης όλων, χωρίς εξαιρέσεις των αντισυστημικών δυνάμεων γίνεται απόλυτα αναγκαίο να μπει μπροστά και να εμψυχώσει το λαό μας για μια καινούρια αναγεννητική προσπάθεια.

Μητσοτάκης και Τσίπρας, Τσίπρας και Μητσοτάκης δεν μπορούν να εγγυηθούν τίποτα άλλο παρά μόνο τα ληστρικά συμφέροντα της Ε.Ε και των ΗΠΑ σε βάρος της χώρας μας, μια Ελλάδα γονατισμένη και ένα λαό απελπισμένο και απογοητευμένο.

Αν η ανατροπή που επιχειρήθηκε το 2015 υπονομεύτηκε και προδόθηκε, τώρα ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε που δεν κάναμε τότε, όπως ξέρουμε και το ποιοι θέλουν και ποιοι μπορούν.

Τόλμη και πάλι τόλμη.

Ο τολμών νικά είναι το μήνυμα.

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

Ν.Ζ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας