Αρμενία: «Έχουμε αποδείξεις για συμμετοχή Τούρκων καταδρομέων στις μάχες του Αρτσάκ»

995
αρτσάχ

Η Εισαγγελία στην Αρμενία δήλωσε την Κυριακή 25/10/2020 ότι «διαθέτει τεκμηριωμένα στοιχεία, που αποδεικνύουν τη συμμετοχή μελών των ειδικών δυνάμεων του τουρκικού στρατού στις εχθροπραξίες στο Καραμπάχ».

Το γραφείο Τύπου της Αρμενικής Εισαγγελίας ανέφερε: «Στο πλαίσιο της ποινικής υπόθεσης που διερευνήθηκε σχετικά με την έναρξη του πολέμου εκ μέρους του Αζερμπαϊτζάν εναντίον της Αρμενίας και του Αρτσάκ, η Εισαγγελία στην Αρμενία έχει λάβει πειστικά στοιχεία ότι από φέτος τον Αύγουστο, πολλά μέλη των Ειδικών Δυνάμεων των Τουρκικών Ένοπλων Δυνάμεων εκπαίδευσαν τον στρατό του Αζερμπαϊτζάν».

Η Αρμενική Εισαγγελία τόνισε ακόμη ότι «μέλη των τουρκικών ειδικών δυνάμεων συμμετείχαν άμεσα στις εχθροπραξίες».

Πριν από αυτή τη δήλωση, το ρωσικό δίκτυο WarGonzo, ανέφερε ότι μέχρι 1.200 Τούρκοι κομάντος ήταν παρόντες στα σύνορα του Καραμπάχ και του Αζερμπαϊτζάν.

Αν και δεν παρουσιάστηκαν πλάνα από τις τουρκικές ειδικές δυνάμεις που συμμετείχαν άμεσα στις συγκρούσεις, το Υπουργείο Άμυνας στην Αρμενία κατηγόρησε επιπλέον την Άγκυρα ότι χρησιμοποίησε την αεροπορική της δύναμη για να καταρρίψει ένα αεροσκάφος Su-25 του Γερεβάν.

Η Άγκυρα αρνήθηκε τους ισχυρισμούς του Γερεβάν. Ωστόσο, ένα άρθρο από τους New York Times κατέγραψε πως ότι ένα τουρκικό F-16 ήταν στην περιοχή κατά τη διάρκεια της πτώσης του Αρμενικού Su-25.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας