Προκλητικός-Ερντογάν: Bιώσαμε την ευτυχία να επαναφέρουμε την Αγία-Σοφία στην αρχική ταυτότητα

707
Bιώσαμε την ευτυχία να επαναφέρουμε

Νέες αναφορές για την Αγιά Σοφιά και την Μονή Σουμελά έκανε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι η απόφαση για αλλαγή του καθεστώτος στην Αγιά Σοφιά έρχεται να εξαλείψει μία φρικτή δεκαετία.

«Στην πραγματικότητα, σε αυτές τις οδυνηρές μέρες όταν αγωνιστήκαμε με την πανδημία του κορονοϊού, ως έθνος, λάβαμε πολλά καλά νέα από τον Κύριό μας. Bιώσαμε την ευτυχία να επαναφέρουμε την Αγία Σοφία στην αρχική της ταυτότητα» τόνισε, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Η απόφαση να ανοίξει η Αγία Σοφία, πρόσθεσε, απλώς εξαλείφει μια φρικτή δεκαετία.

Ο τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε και στη Μονή Σουμελά, σημειώνοντας ότι «η Τουρκία έδειξε ότι δεν έχει προβλήματα με τις θρησκευτικές ελευθερίες, με κάποια βήματα που κάναμε».

Ο πρόεδρος Ερντογάν αναφέρθηκε ακόμη και σε άλλες καλές ειδήσεις όπως τις χαρακτήρισε, μιλώντας για τα αποθέματα φυσικού αερίου που ανακάλυψε η χώρα στη Μαύρη Θάλασσα ενώ ευχήθηκε να υπάρξουν καλά νέα και στις γεωτρήσεις στην Αν. Μεσόγειο.

Τέλος μίλησε για τις νίκες – όπως τις χαρακτήρισε – της Τουρκίας σε Λιβύη και Ναγκόρνο – Καραμπάχ.

«Η υποστήριξη που παρέχουμε στους Λιβύους αδελφούς μας μετά από πρόσκληση της νόμιμης κυβέρνησης άφησε τον ιμπεριαλιστικό ενθουσιασμό στη Λιβύη».

Παραλήρημα Ακάρ

Νωρίτερα, ο υπουργός Άμυνας της γειτονικής χώρας είχε προχωρήσει σε νέο παραλήρημα ζητώντας για πολλοστή φορά να αποχωρήσει ο ελληνικός στρατός από 16 ελληνικά νησιά.

Απευθυνόμενος στην ετήσια ειδική συνάντηση στο Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων, ο Χουλουσί Ακάρ έκανε εκτενή αναφορά στην εγχώρια πολεμική βιομηχανία, τις εθνικές και διεθνείς ασκήσεις και στη συνέχεια εξαπέλυσε «πυρά» κατά της Ελλάδας.

Όπως υποστήριξε, η «Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε αποστρατιωτικοποίηση 16 νησιών», ενώ ανέφερε ότι η χώρα μας προκαλεί την Άγκυρα, καθώς πολιτικοί και στρατιωτικοί επισκέπτονται τα εν λόγω νησιά.

Συνεχίζοντας τις εμπρηστικές δηλώσεις, ισχυρίστηκε ότι η Αθήνα φοβάται το διάλογο με την Αγκυρα, γιατί γνωρίζει ότι η Τουρκία έχει δίκιο. Κατέληξε, δε, λέγοντας ότι «τα αιτήματα της Ελλάδας προς την Ευρωπαϊκή Ενωση είναι εγωιστικά και βλακώδη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας