Προκαλεί το τουρκικό ΥΠΕΞ: Δεν υπάρχουν “Ελληνόπουλα” και «πομακοχώρια»!

401
Δεν υπάρχουν

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας προχώρησε πριν από λίγες ώρες το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αναδημοσιεύοντας ανακοίνωση της “Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης“.

Με αφορμή την προ ημερών τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με μαθητές του νηπιαγωγείου Πάχνης στην Ξάνθη, η λεγόμενη “Συμβουλευτική Επιτροπή Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης”, μέσω ανάρτησης στο Twitter, καταδίκασε τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός μιλώντας για “πομακοχώρια” και “Ελληνόπουλα”.

 

BTTA Danışma Kurulu’nun bu açıklamasını destekliyor ve #Yunanistan‘ı bir kez daha ülkesinde yaşayan soydaşlarımızın Türk kimliğini inkara son vermeye ve bu yöndeki #AİHM kararlarını uygulamaya davet ediyoruz. https://t.co/hFodrCrWhe

 

”Καταγγέλλουμε τις φράσεις ‘Πομακοχώρια’ και ‘Ελληνόπουλα’ του πρωθυπουργού της Ελλάδας κυρίου Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την τηλεδιάσκεψη που έκανε στις 18 Μαΐου ημέρα Τρίτη με τη δασκάλα και τους μαθητές του νηπιαγωγείου Πάχνης. Εκτιμούμε πως πρόκειται για μία στάση ενάντια στα αιτήματα της μειονότητας και άρνηση της επίσημης ταυτότητάς μας. Καλούμε την κυβέρνηση να εγκαταλείψει αυτού του είδους τις πολιτικές επιβολής και να είναι πιο εποικοδομητική στο θέμα της ελευθερίας της μειονότητας να εκφράσει τον εαυτό της”, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ έσπευσε να αναδημοσιεύσει την ανακοίνωση της επιτροπής  συμπληρώνοντας σε δική του ανάρτηση: 

”Υποστηρίζουμε τη δήλωση του συμβουλίου και για άλλη μια φορά καλούμε την Ελλάδα να τερματίσει την άρνηση της τουρκικής ταυτότητας των συγγενών μας που ζουν στη χώρα τους και να εφαρμόσουν τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ)”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας