Πραξικόπημα Τσίπρα για την εκλογή Προέδρου και Κ.Ε. από τη “βάση”

1353

Αγεφύρωτο το διαιρετικό χάσμα στις γραμμές ΣΥΡΙΖΑ

Ο Τσίπρας επιδιώκει μονοκρατορία, πλήρη έλεγχο των οργάνων και εξαφάνιση κάθε διαφορετικής φωνής στον ΣΥΡΙΖΑ με υπερπλειοψηφικό σύστημα.

Πέρασε από το Πολιτικό Συμβούλιο με ψήφους 28 υπέρ και 11 κατά η πρόταση για εκλογή προέδρου από τη βάση του κόμματος.

Η χθεσινή πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για εκλογή του προέδρου και της Κεντρικής Επιτροπής από τα οργανωμένα μέλη αλλάζει εκ βάθρων και απολύτως αντιδημοκρατικά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, “εξαφανίζοντας” στην ουσία την αντιπροσώπευση στα όργανα του κόμματος κάθε μειοψηφική άποψη.  Η πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έγινε δεκτή από τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου με 28 υπέρ και 11 κατά, και θα τεθεί σε ψηφοφορία και από το σώμα του συνεδρίου του κόμματος, που θα γίνει στις 31 Μαρτίου.

Οι αλλαγές που πρότεινε ο ΑΛ. Τσίπρας είναι σαρωτικές και επιδιώκουν ένα κόμμα αγνώριστο σε σχέση με το παρελθόν, απολύτως αντιδημοκρατικό, στο οποίο ο αρχηγός θα λαμβάνει μονομερώς όλες τις αποφάσεις και θα επιβάλλει δια της περιστασιακής πλειψηφίας την πολιτική του. 

Αυτοί που αντιδρούν, όπως είναι φυσικό, εξέφρασαν τις διαφωνίες τους και στο χθεσινό Πολιτικό Συμβούλιο, οι οποίες αποτυπώθηκαν και στο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

Οι 11 που τάχθηκαν κατά των προτάσεων Τσίπρα είναι Τσακαλώτος, Σκουρλέτης, Φίλης, Βούτσης, Βίτσας, Δρίτσας, Χριστοφιλοπούλου, Λάμπρου, Σβίγγου, Καλαμαρά και ο γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Βλαχάκης.

Οι διαφωνούντες θεωρούν ότι η πρόταση Τσίπρα θα προκαλέσει τη «ρευστοποίηση του κόμματος», όπως είπαν, δηλαδή θα χαθεί η “δημοκρατική” δομή του, ενώ τον κατηγόρησαν ότι θα μετατρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ σε «μη κόμμα».

Το συνέδριο του κόμματος θα εγκρίνει, πέρα από το κείμενο πολιτικής απόφασης, και τις υποψηφιότητες για την Κεντρική Επιτροπή και την προεδρία του κόμματος. Η καθολική ψηφοφορία θα διεξάγεται μετά το συνέδριο.

Κανένας φυσικά δεν ανέφερε ότι ο αντιδημοκρατικός κατήφορος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε πολύ πιο πριν και κορυφώθηκε με το πραξικόπημα που μετέτρεψε το μεγάλο “όχι” στο δημοψήφισμα της 7ης Ιουλίου 2015 σε εξευτελιστικό “ναι”.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας