Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Ενότητας στην Αχαΐα

1248
κάλεσμα

 

 

Σήμερα, Τρίτη 25 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση στους εκπροσώπους των περιφερειακών Μέσων Μαζικής Ενημέρωση, του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Ενότητας στην Αχαΐα. Η παρουσίαση έγινε στην έδρα του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών, παρουσία των υποψηφίων βουλευτών Αχαίας, Θανάση Πετράκου, Πηλίου Φωτεινής, Ζαφειρίας Κάντζαρη, Νίκης Λέφα και Γιώργου Ελεζόγλου (οι σύντροφοι Στάθης Βρεττός και Κώστας Γκουλεμάνης απουσίαζαν λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων).

Στην παρουσίαση τοποθετήθηκαν οι παρόντες υποψήφιοι βουλευτές της ΛΑΕ, επισημαίνοντας τους λόγους στήριξης των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Ενότητας.

 

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΑΧΑΪΑΣ ΤΗΣ ΛΑ.Ε.

 

Κυρίες και κύριοι

Η Λαϊκή Ενότητα δίνει την μάχη των εκλογών της 7 Ιούλη, με αποφασιστικότητα, αισιοδοξία, αλλά και με πλήρη επίγνωση των δυσμενών πολιτικών συνθηκών για την ανυπότακτη αριστερά.

Μπαίνουμε στην εκλογική μάχη, με όλη μας τη δύναμη, λαβωμένοι αλλά όρθιοι. Αγωνιζόμαστε έχοντας πλήρη επίγνωση των συνθηκών και των δυνατοτήτων μας.

Το πολιτικό τοπίο μετά τις ευρωεκλογές είναι αρνητικό για τον εργαζόμενο λαό και τα συμφέροντά του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με την μνημονιακή πολιτική του άνοιξε το δρόμο για την επέλαση της ΝΔ. Η Νέα Δημοκρατία διεκδικεί την επάνοδό της επιδεικνύοντας, παρά τους προεκλογικούς ελιγμούς της, την ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική της.

Στις επερχόμενες Εθνικές εκλογές ο λαός μπορεί με τη ψήφο του στη Λαϊκή Ενότητα να επιφέρει ένα σημαντικό πλήγμα στον δικομματισμό και να δημιουργήσει αναχώματα στην νεοφιλελεύθερη επέλαση.

Το διακύβευμα αυτής της εκλογικής μάχης, είναι να εκφραστεί με δυναμικό και καθαρό τρόπο, ότι υπάρχει και είναι ζωντανή η φλόγα της αντίστασης και της αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού, απέναντι στο συστημικό παιχνίδι του μνημονιακού συντηρητικού διπολισμού ΣΥΡΙΖΑ -ΝΔ, και των δορυφόρων τους, που οι εκπρόσωποι του, αποκρύπτουν την συναίνεση τους, σε όλες τις αντιλαϊκές επιλογές που θα κρατήσουν εγκλωβισμένο τον ελληνικό λαό στην εξοντωτική λιτότητα και έως το 2060.

Στις 7 Ιούλη καλούμε τους πολίτες να στηρίξουν τα ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Ενότητας, μακριά από τον μνημονιακό διπολισμό ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ, μακριά από τη λογική της «χαμένης ψήφου».

Η ΨΗΦΟΣ ΣΤΗ ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΧΡΗΣΙΜΗ ΨΗΦΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ

 Γιατί Η Λαϊκή Ενότητα :

Έφερε στο δημόσιο βίο πρωτόγνωρα χαρακτηριστικά. Δεν υπάρχει άλλο παράδειγμα υπουργών και βουλευτών που να εγκατέλειψαν θώκους και καρέκλες για να μην προδώσουν τις ιδέες τους και την στράτευσή τους για την υπεράσπιση λαϊκών συμφερόντων. Δεν υπάρχει άλλο παράδειγμα ηγετικών στελεχών που να είναι μπροστάρηδες στις κινητοποιήσεις και να σωρεύουν στην πλάτη τους τη μια δικογραφία μετά την άλλη.

Έχει πραγματικά εναλλακτική λύση στην πολιτική της λιτότητας και των μνημονίων που- χωρίς ψευδεπίγραφες εύκολες λύσεις και ήξεις- αφίξεις – βάζει πρώτα στην ατζέντα τα μέτρα αξιοπρεπούς διαβίωσης του λαού μας και απαιτεί ρήξεις με το καθεστώς της ευρωζώνης και της επιτροπείας.

Η ΛΑΕ συμμετείχε σταθερά στην πρώτη γραμμή στους λαϊκούς αγώνες ενάντια στην αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, για τους μισθούς, συντάξεις, εργασιακά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα, για το περιβάλλον για τα δικαιώματα της νεολαίας στην εργασία και στις σπουδές.

Είχε αποτελεσματικότητα στους αγώνες αποτρέποντας την κατάσχεση εκατοντάδων λαϊκών κατοικιών και διασφαλίζοντας ρεύμα και νερό σε πολλά φτωχά νοικοκυριά.

Η ΛΑΕ προσπάθησε και προσπαθεί με επιμονή για την ενότητα και τη συνεργασίας της αριστεράς και όλων των δημοκρατικών αντινεοφιλελεύθερων αντιμνημονιακών δυνάμεων και σε πολιτικό και εκλογικό επίπεδο και στο κίνημα και τους αγώνες του λαού και μπορεί να συμβάλλει στην αναγέννηση της ριζοσπαστικής αριστεράς και του μαζικού κινήματος.

 Είναι ο πιο σταθερός αντίπαλος του νεοφιλελευθερισμού και κάθε δεξιάς πολιτικής.

Αγωνίζεται για την αναγέννηση της ριζοσπαστικής αριστεράς και του μαζικού κινήματος

Δεν απευθυνόμαστε μόνο σε όσους έχουν πεισθεί για την εναλλακτική μας πρόταση, αλλά και σε όσους/ες αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να ακολουθηθεί άμεσα ένας άλλος δρόμος ενάντια στη διαρκή ποδηγέτηση των εργαζομένων, της νεολαίας και των λαϊκών στρωμάτων από τη χρεοκρατία, το νεοφιλελευθερισμό και τα μνημόνια διαρκείας.

Όσοι πολίτες έχουν απογοητευθεί από ΣΥΡΙΖΑ.

Όσοι ανησυχούν από μια κυβέρνηση της ΝΔ και μάλιστα αυτοδύναμη.

Όσοι έχουν απογοητευθεί από όσους κατέστρεψαν την ζωή με τα μνημόνια το 1 το 2 και το 3ο του ΣΥΡΙΖΑ που το ψηφίσαν 222 βουλευτές (Σύριζα, Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ (ΚΙΝΑΛ) Ποτάμι, ΑΝΕΛ).

Έχουν επιλογή.

Να ψηφίσουν Λαϊκή Ενότητα (ΛΑ.Ε.)

Γιατί η ενίσχυση της ΛΑ.Ε. είναι η καλύτερη εγγύηση:

Για πραγματική αντιπολίτευση και ακύρωση της αυτοδυναμίας της Ν.Δ.

Για να μείνει ζωντανή η ελπίδα για εναλλακτική λύση για αντίσταση και για ανατροπή.

Για ενωτικό μέτωπο της ριζοσπαστικής αριστεράς και όλων των αντινεοφιλελεύθερων προοδευτικών αντιμνημονιακών δυνάμεων.

Για να δώσουν οι πολίτες δύναμη στη φωνή τους και στους αγώνες τους

Γιατί η Λαϊκή Ενότητα δεν πρόδωσε το λαό.

Γιατί η Λαϊκή Ενότητα είναι η πραγματική αντιπολίτευση στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

Γιατί η ενίσχυση της Λαϊκής Ενότητας θα δώσει δύναμη στους αγώνες για τα δίκαια των εργαζομένων και του τόπου μας.

Γιατί η ενίσχυση της Λαϊκής Ενότητας κρατάει ζωντανή την ελπίδα της αντίστασης και της ανατροπής.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ 

 

 

 

 Θανάσης Πετράκος. Είναι  μαθηματικός. Ηταν  επικεφαλής   του  συνδυασμού «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» στις Περιφερειακές  εκλογές της 26ης  Μαΐου 2019  και εκλέχτηκε  Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου.

Είναι μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑ.Ε.) και είναι υπεύθυνος Αγροτικής  και Ενεργειακής πολιτικής της ΛΑ.Ε.

Είναι  ένας από τους  35   βουλευτές του  ΣΥΡΙΖΑ το 2015 που καταψήφισαν το 3ο μνημόνιο.

Παραιτήθηκε τον Ιούλιο  του 2015 από βουλευτής και από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Έχει γεννηθεί  στην Κορώνη  Μεσσηνίας το 1954  από  γονείς αγρότες.  Σπούδασε Μαθηματικός στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Εργάστηκε αρχικά σε  φροντιστήρια  και στη συνέχεια σε Δημόσια  σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Συμμετείχε ενεργά στο αντιδικτατορικό φοιτητικό  κίνημα και στην εξέγερση του Πολυτεχνείου.   Εντάχτηκε στην ΚΝΕ από το 1974  και στη συνέχεια Κ.Κ.Ε. όπου  παρέμεινε μέχρι το 1991.Στη συνέχεια εντάχτηκε στον Συνασπισμό και το ΣΥΡΙΖΑ  .

Ήταν   νομαρχιακός σύμβουλος  Μεσσηνίας από το 1994 έως το 2010 . Εκλέχτηκε το  2010 Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου   με το συνδυασμό «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»  .

Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τον Μάϊο του 2012 και ξανά τον Ιούνιο του 2012.

Επανεξελέγη πρώτος  σε  σταυρούς Βουλευτής  Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 . Ήταν κοινοβουλευτικός  εκπρόσωπος του  ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τον Ιούλιο του 2015 . Παραιτήθηκε από τη θέση του κοινοβουλευτικού  εκπροσώπου μετά την ψήφιση του 3ου  μνημονίου  το  οποίο καταψήφισε  και  αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Στη  συνέχεια προχώρησε  μαζί  με τους άλλους 31  βουλευτές που καταψήφισαν το 3ο μνημόνιο στην ίδρυση της Λαϊκής  Ενότητας. Ηταν υποψήφιος  βουλευτής  Μεσσηνίας με τη Λαϊκή Ενότητα  στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 .

 

 

 Βρεττός  Στάθης. Ιδιωτικός Υπάλληλος.  Έχει ενταχτεί στην Αριστερά  και συγκεκριμένα στην ΚΝΕ   το 1976 από  μαθητής . Στη συνέχεια ως φοιτητης στο Γεωλογικο τμημα του Πανεπιστημιου Θεσσαλονικης   ειχε ενεργό δράση στο φοιτητικό  και νεολαιίστικο κίνημα  της εποχής του. Είχε εκλεγεί  στέλεχος της Σπουδάζουσας της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη  και στη συνέχεια στη Πελοπόννησο. Εντάχτηκε στη συνέχεια στο ΚΚΕ     μέχρι το 1991 . Το 1991    εντάχτηκε στον Συνασπισμό   και στον ΣΥΡΙΖΑ . Μετά την προδοσία της ψήφισης του 3ου  μνημονίου αποχώρησε  από το ΣΥΡΙΖΑ και εντάχτηκε στη  ΛΑ.Ε.  Συμμετέχει ενεργά στους εργατικούς και  λαϊκούς αγώνες μέσα από το Σωματείο των ιδιωτικών υπαλλήλων και της Επιτροπής Αλληλεγγύης και Αγώνα

 

 

 ΓΚΟΥΛΕΜΑΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Ο Κώστας Γκουλεμάνης γεννήθηκε στο Αίγιο το 1956. Είναι ηλεκτρολόγος αυτοκινήτων και ασκεί μέχρι σήμερα το επάγγελμα στην πόλη του Αιγίου. Από τα 18 του χρόνια στρατεύθηκε στην αριστερά, και συγκεκριμένα στο ΚΚΕ εσωτερικού. Στη συνέχεια στρατεύθηκε με τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ, μετά με τον ΣΥΡΙΖΑ και από το 2015 μέχρι σήμερα είναι μέλος της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ. Είναι παντρεμένος με 2 παιδιά.

 

 

ΕΛΕΖΟΓΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

 

Ο Γιώργος Ελεζόγλου είναι συνταξιούχος Αρχιτέκτονας Μηχανικός. Έχει διατελέσει πρόεδρος και γραμματέας του συλλόγου αρχιτεκτόνων Ν Αχαΐας, και μέλος και πρόεδρος, της αντιπροσωπείας, του Τεχνικού Επιμελητηρίου , τμήματος Δυτικής Ελλάδος. Έχει ασχοληθεί και αγωνιστεί, για τα περιβαλλοντικά, πολεοδομικά, αρχιτεκτονικά, αισθητικά, κοινωνικά και πολιτιστικά προβλήματα της πολύς των Πατρών. Από το 1965 ενταγμένος στην Αριστερά, στο ΠΑΜ, Ενωμένη Αριστερά, ΚΚΕ Εσωτερικού, ΣΥΡΙΖΑ, και από το 2015 είναι μέλος της Λαϊκής Ενότητας.

 

 

 ΚΑΝΤΖΑΡΗ ΖΑΦΕΙΡΙΑ

Η Ζαφειρία Κάντζαρη γεννήθηκε στην Πιτίτσα Αχαίας. Απόφοιτος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, εργάστηκε στην ELBISCO, όπου διατέλεσε πρόεδρος του εκεί σωματείο επί σειρά ετών. Από το 1998 είναι μέλος του ΔΗΚΚΙ και το 2012 ήταν υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ από το 2015 είναι μέλος της Λαϊκής Ενότητας μέχρι σήμερα.

 

 

        ΛΕΦΑ ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ (Νίκη)

 

Η Νίκη Λέφα είναι συνταξιούχος Δασκάλα, απόφοιτος ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Πατρών. Msc στις Επιστήμες της Αγωγής, Πανεπιστήμιο Πατρών. Είναι επί σειρά ετών στην Αριστερά, και από το 2015 μέλος της Λαϊκής Ενότητας. Είναι επίσης μέλος κινημάτων προστασίας της υγείας και του περιβάλλοντος της ευρύτερης περιοχής της Πάτρας.

 

 

 ΠΗΛΙΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ

Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1962, σπούδασε στην Παιδαγωγική ακαδημία της Πάτρας και δούλεψε σε πολλά σχολεία της πόλης για 33 χρόναι ως δασκάλα. Το 1979 γίνεται μέλος της ΚΝΕ, και το 1982 μέλος του ΚΚΕ γραμματέας της ΚΟΒ Αγυιάς και μέλος του Τομεακού γραφείου. Από το 1991 μέλος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και μετά του ΣΥΡΙΖΑ, με πολιτική, συνδικαλιστική και αυτοδιοικητική δράση. Από το 2015 είναι μέλος της Λαϊκής Ενότητας, ενώ υπήρξε υποψήφιας περιφερειακή σύμβουλος με την «Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας» στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές. Είναι παντρεμένη με τον σύντροφο Ανάστασιο Γεωργιτσόπουλο και μητέρα των τριών παιδιών

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας