Πρέσπες, Νταβός, Σόρος-Ζάεφ και στο βάθος Τσίπρας

1791
νταβός

Τίποτα το «καλό» δεν μπορεί να γίνει σε αυτόν τον μικρό και μάταιο κόσμο αν δεν υπάρχουν το Νταβός και ο Σόρος.

Δεν μπορούσε από τον κανόνα να εξαιρεθεί η Συμφωνία των Πρεσπών.

Με τον μεγαλοεπενδυτή Τζορτζ Σόρος συναντήθηκε στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ.

Ο Ζόραν Ζάεφ ανάρτησε και φωτογραφία από την συνάντηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter. Ατυχώς στο βάθος δεν διακρίνεται ο Τσίπρας και ακόμα βαθύτερα οι δύο συνεργάτες του στο θέατρο των Πρεσπών με τους διαφορετικούς αλλά απόλυτα αναγκαίους ρόλους: Κοτζιάς και Καμμένος.

Εντελώς απών από το κάδρο ο ατυχής Κυρ. Μητσοτάκης, αφανής απαραίτητος ήρωας των Πρεσπών με την ανώδυνη και ελεγχόμενη αντιπολίτευσή του, απαραίτητη για να εκτονωθεί η λαϊκή αντίδραση.

Στον απόηχο των καταγγελιών το προηγούμενο διάστημα περί παρέμβασης του Σόρος υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, η ένταξη της ΠΓΔΜ σε ΝΑΤΟ και ΕΕ βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης των δύο ανδρών.

Όπως ενημέρωσε το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης, «η ένταξη της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση αξιολογήθηκαν ως βασικά βήματα που παρέχουν σταθερότητα και ασφάλεια για τη χώρα και την περιοχή, ενώ ανοίγουν την πόρτα για νέες ξένες επενδύσεις για την ανάπτυξη της οικονομίας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών».

Παράλληλα, σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους στα Σκόπια, κατά τη συνάντηση οι δύο άνδρες αντάλλαξαν ιδέες για την συνεργασία του δήθεν «φιλανθρωπικού» ινστιτούτου Open Society Foundation του Αμερικανού μεγαλοεπενδυτή με την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ.

Зоран Заев

@Zoran_Zaev

Со основачот на Фондациите Отворено општество, @GeorgeSoros во рамки на во Давос разменивме идеи за интензивирање на соработката меѓу @VladaMK и @OpenSociety, со цел да обезбедиме подобри капацитети во разни општествени сфери во .

➡️ http://vlada.mk/node/16525

45 people are talking about this

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας