Πούτιν: Η εκδίωξη της Huawei από την αγορά αρχή τεχνολογικού πολέμου

1418
πούτιν
O πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν εκφώνησε ομιλία στο πλαίσιο της δεύτερης ημέρας εργασιών του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης 2019. Στο Φόρουμ δίνουν το παρών ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεβ, και άλλοι πολιτικοί.

 

Οι προσπάθειες να εκδιωχθεί η Huawei από την παγκόσμια αγορά είναι αρχή τεχνολογικού πολέμου, δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, από το βήμα του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.

Επεσήμανε, δε, ότι ο ρόλος του δολαρίου θα έπρεπε να επανεξεταστεί, καθώς έχει μετατραπεί σε εργαλείο άσκησης πίεσης.

Το σχόλιο του κ. Πούτιν έρχεται στον απόηχο της απόφασης του Facebook να σταματήσει την προεγκατάσταση των εφαρμογών του, συμπεριλαμβανομένων του WhatsApp και Instagram, σε συσκευές της Huawei ακόμα και στα υπάρχοντα μοντέλα, όπως μετέδωσε το Reuters.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Ρώσος πρόεδρος καταλόγισε επιπλέον στις Ηνωμένες Πολιτείες ότι επιχειρούν να επεκτείνουν τη δικαιοδοσία τους σε όλη την υδρόγειο. Είπε επίσης ότι το υπάρχον μοντέλο παγκόσμιων οικονομικών σχέσεων βρίσκεται πλέον σε κρίση.

Ο Ρώσος Πρόεδρος τόνισε ότι η παγκόσμια εμπιστοσύνη στο αμερικανικό νόμισμα μειώνεται, προσθέτοντας ότι ο ρόλος των διεθνών οικονομικών θεσμών θα πρέπει να ενισχυθεί για να τονωθεί η οικονομική ανάπτυξη.

Υπογράμμισε εξάλλου ότι το μοντέλο κυριαρχίας που προωθείται από τις ΗΠΑ οδηγεί σε ατελείωτες συγκρούσεις, εμπορικούς πολέμους

Ο κ. Πούτιν σημείωσε ότι η Ρωσία ενδιαφέρεται για την επέκταση της παρουσίας των κινεζικών εταιρειών στην αγορά της. Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, η Μόσχα θα συνεχίσει να εξασφαλίζει ειδικές συνθήκες για τις κινεζικές επιχειρήσεις που εργάζονται σε περιοχές κατά μήκος των συνόρων των δύο χωρών.

Στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης δίνουν το παρών ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεβ, και άλλοι πολιτικοί.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας ο Ρώσος πρόεδρος συναντήθηκε με τους επικεφαλής ξένων επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση επιχειρηματικών ζητημάτων.

Το φετινό φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη συγκεντρώνει έως και 17.000 συμμετέχοντες με εκπροσώπους από περίπου 75 χώρες, συμπεριλαμβανομένων αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, διευθύνοντες συμβούλους, δημόσιους φορείς και εξέχοντες επιστήμονες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας