Πούτιν δείχνει Αθήνα για Σούδα: Εμπλέκεστε σε επιθέσεις εναντίον μας

595
Πούτιν δείχνει Αθήνα για Σούδα

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μίλησε για τον ρόλο που διαδραματίζει η Κομισιόν στον καθορισμό των μέτρων που ισχύουν για την υποδοχή των τουριστών στις ευρωπαϊκές χώρες, χαρακτηρίζοντάς τον καθοριστικό. Μάλιστα ανέφερε την Ελλάδα ως παράδειγμα της πίεσης που ασκεί η Κομισιόν.

Αλλά δεν στάθηκε μόνο εκεί καθώς δείχνοντας και πάλι την κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη με αφορμή και τις πτήσεις αμερικανικών κατασκοπευτικών αεροσκαφών/drones από την Σούδα ουσιαστικά μας είπε ότι αυτή η κυβέρνηση έθεσε την Ελλάδα σε απομόνωση από την Ρωσία.

Για πρώτη φορά επίσης ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε την Κρήτη ως ορμητήριο αμερικανικών κατασκοπευτικών αεροσκαφών, σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα στη ρωσική τηλεόραση.

Συγκεκριμένα, ο Ρώσος πρόεδρος αποκάλυψε την εμπλοκή αμερικανικού κατασκοπευτικού αεροσκάφους RC-135W στο θερμό επεισόδιο μεταξύ Ρώσων και Βρετανών, στην Μαύρη Θάλασσα, στις 23 Ιουνίου 2021, το οποίο πετούσε στην περιοχή, έχοντας προηγουμένως απογειωθεί από την Κρήτη.

«Δεν έγινε μόνο από τους Βρετανούς μα και από τους Αμερικανούς, επειδή το βρετανικό αντιτορπιλικό εισήλθε στα χωρικά μας ύδατα την ημέρα και νωρίς το πρωί, στις 7.30, νομίζω πως ένα αμερικανικό αεροσκάφος στρατηγικής αναγνώρισης πέταξε από στρατιωτική βάση του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα, στην Κρήτη.

Το αεροσκάφος είχε αριθμό 63-9792.

Αυτό μου αναφέρθηκε. Το είδαμε καλά, το παρατηρήσαμε.

Ήταν ξεκάθαρο πως το αντιτορπιλικό εισήλθε στα ύδατα μας πρώτα από όλα για στρατιωτικούς σκοπούς, προσπαθώντας με τη βοήθεια του αναγνωριστικού αεροσκάφους από την Ελλάδα να αποκαλύψει τις ενέργειες των ενόπλων δυνάμεών μας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Β. Πούτιν έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε πιθανή «βύθιση του HMS Defender» τονίζοντας ότι «Ακόμη και να το βυθίζαμε το ΝΑΤΟ δεν θα έκανε τίποτα».

Είπε συγκεκριμένα: «Ακόμη κι αν βυθίζαμε αυτό το πλοίο, θα ήταν δύσκολο να φανταστούμε ότι ο κόσμος θα έφθανε στο χείλος ενός τρίτου παγκοσμίου πολέμου, διότι εκείνοι, που τα πράττουν αυτά, γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να βγουν νικητές από τον πόλεμο αυτό.

Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό πράγμα. Η χώρα μας δεν θα χαιρόταν με την έναρξη ενός νέου πολέμου, αν και τουλάχιστον εμείς γνωρίζουμε για τι αγωνιζόμαστε, αγωνιζόμαστε για τον εαυτό μας στο έδαφός μας, για το μέλλον μας».

Οι σημερινές δηλώσεις έρχονται μετά την μόλις χθεσινή εντολή της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ με την οποία η Ελλάδα σταμάτησε να δέχεται τουρίστες από πολλές χώρες (όπως η Βρετανία και η Ρωσία) που θα έχει δραματικές συνέπειες για τον ελληνικό τουρισμό καθώς πλέον οι ακυρώσεις διαδέχονται η μία την άλλη.

Και η κυβέρνηση με “κλειστό το στόμα” απέναντι στην ΕΕ  απειλεί τον λαό ότι δεν θα έχει λεφτά το χειμώνα και επομένως να εμβολιαστούμε υποχρεωτικά.. 

Ο Ρώσος πρόεδρος εκτίμησε πως η Κομισιόν έχει απαιτήσεις και από άλλες χώρες για να αλλάζουν συνεχώς το καθεστώς που ισχύει για τα ταξίδια.

«Οι πολίτες φοβούνται να ταξιδέψουν στο εξωτερικό – και κάνουν το σωστό, επειδή οι κανόνες αλλάζουν κάθε μέρα» επεσήμανε αρχικά και μετά εστίασε στη χώρα μας,

Ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε: «Η Ελλάδα, για παράδειγμα. Στην αρχή χρειάζονταν το πιστοποιητικό εμβολιασμού, σήμερα θέλουν PCR test, την επόμενη ημέρα θα υπάρχουν άλλες απαιτήσεις ακριβώς επειδή επιβάλλονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή» εξήγησε χαρακτηριστικά ο Ρώσος ηγέτης.

«Που οδηγεί αυτό; Υπερφορτώνουμε την τουριστική μας υποδομή» υπογράμμισε στη συνέχεια.

Οι αλλαγές στους κανόνες υποδοχής των Ρώσων τουριστών

Υπενθυμίζεται πως την Κυριακή, η Ελλάδα αυστηροποίησε το πλαίσιο υποδοχής Ρώσων τουριστών -ακόμη και των πλήρως εμβολιασμένων- επικαλούμενη την μετάλλαξη Δέλτα όπως αναφέρεται στην ΚΥΑ που αναρτήθηκε στο ΦΕΚ.

Ουσιαστικά αυτό είναι υποχρεωτικό και ισχύει για όλους τους Ρώσους τουρίστες, ανεξαρτήτως με το εάν έχουν εμβολιαστεί ή όχι ενώ θα υποβάλλονται σε τεστ και κατά την άφιξή τους στην Ελλάδα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπ. Τουρισμού.

Πριν από αυτό, η Άνγκελα Μέρκελ και ο Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους στην Ελλάδα και μια σειρά από χώρες που υποδέχονται τουρίστες, εμβολιασμένους με κινεζικά και ρωσικά εμβόλια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας