Πούτιν: Αποτελεσματικά τα εμβόλια της Ρωσίας απέναντι στις μεταλλάξεις

66
Αποτελεσματικά τα εμβόλια της Ρωσίας

Για την αποτελεσματικότητα των ρωσικών εμβολίων έναντι των μεταλλάξεων των κορονοϊού διαβεβαίωσε ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

Αποτελεσματικά και έναντι των μεταλλάξεων είναι τα εμβόλια της Ρωσίας για τον κορονοϊό, όπως διαβεβαίωσε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, στη διάρκεια συνάντησής του με την επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Ιατρικής-Βιολογικής Υπηρεσίας της Ρωσίας (FMBA) Βερόνικα Σκβόρτσοβα.

«Όπως ενημερώθηκα, τα εμβόλια που έχουμε σήμερα είναι αποτελεσματικά έναντι αυτών των μεταλλάξεων που τρομάζουν τους πάντες σήμερα στην Ευρώπη, και όχι μόνο στην Ευρώπη. Οι δοκιμές αυτών των εμβολίων που αντιμετωπίζουν τον ιό, δείχνουν ότι τα εμβόλιά μας είναι αποτελεσματικά έναντι αυτών των μεταλλάξεων» επεσήμανε ο Πούτιν.Στην ίδια διαβεβαίωση προχώρησε, άλλωστε, και η επικεφαλής της FMBA.

Αυτά, καθώς αίτηση για έγκριση υποβλήθηκε, χθες, και για το Sputnik Light, τη νέα εκδοχή του ρωσικού εμβολίου για τον κορονοϊό Sputnik V που χορηγείται σε μία δόση.

Σε ό,τι αφορά το κυρίαρχο ρωσικό εμβόλιο για τον κορονοϊό Sputnik V, υπενθυμίζεται ότι μελέτη που δημοσιεύτηκε προσφάτως στο έγκυρο ιατρικό περιοδικό «The Lancet» που κάνει λόγο για αποτελεσματικότητα 91,6% του εμβολίου.

Το Sputnik V έχει λάβει έγκριση από μια σειρά χωρών, ενώ κάποιες άλλες έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για το ρωσικό εμβόλιο.

Οι ρωσικές Αρχές έχουν κάνει γνωστό ότι έχουν παραχθεί τουλάχιστον 10 εκατομμύρια δόσεις του Sputnik V και 80.000 δόσεις του EpiVacCorona.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας