Μεγάλη συγκέντρωση και πορεία συνταξιούχων για την αξιοπρέπεια τους

2701
πορεία συνταξιούχων

Με κεντρικό σύνθημα «Με τον αγώνα μας να μην τους επιτρέψουμε τον επανυπολογισμό και το κόψιμο των συντάξεών μας και τη μείωση του αφορολογήτου», πραγματοποιείται η πορεία συνταξιούχων προς το Υπουργείο Οικονομικών.
Στη σημερινή κινητοποίηση, που ξεκίνησε με συγκέντρωση στην πλατεία Δημαρχείου, όπως και στις άλλες συγκεντρώσεις που έχουν ανακοινώσει για την Αττική οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις, συμμετέχει επίσης ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Εφημεριδοπωλών και Υπαλλήλων Πρακτορείων Αθηνών και περιχώρων.
Η πορεία κατέληξε στο Υπ. Εργασίας όπου οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων κι ενώ είχαν προγραμματίσει συνάντηση με τον υπουργό Ευκλ. Τσακαλώτο, έπεσαν σε “τείχος”, καθώς όπως τους αναφέρθηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος λείπει στο εξωτερικό, οπότε και αφού οι αρμόδιοι τους παρέπεμψαν σε ένα διοικητικό στέλεχος εκείνοι αρνήθηκαν. Στη συνέχεια οι συνταξιούχοι κατευθύνθηκαν προς το υπουργείο Εργασίας. Εκεί αντιπροσωπεία τους έχει συνάντηση με τον Υφυπουργό Εργασίας αρμόδιο για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, ενώ έξω από το Υπουργείο πραγματοποιείται συγκέντρωση. Στη συγκέντρωση και πορεία των συνταξιούχων μετείχε και αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε από τους Π.Λαφαζάνη, Δ.Σπανού, Γ.Δούκα κλπ
Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα κινητοποιήσεων στην Αττική θα συνεχιστεί όλο το επόμενο διάστημα, ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις θα πραγματοποιούνται την ίδια περίοδο από τα συνταξιουχικά σωματεία σε όλη τη χώρα.

sintaksiouxoi1
sintaksiouxoi3

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας