Πορεία προς ΕΕ–αμερικανική πρεσβεία ενάντια στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Βενεζουέλα

2353
πορεία

Συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία στα γραφεία της ΕΕ και στην αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα πραγματοποίησαν σήμερα οργανώσεις και κινήματα της Αριστεράς με συνθήματα καταδίκης του εν εξελίξει πραξικοπήματος κατά του λαού της Βενεζουέλας από τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό, τους πρόθυμους συμμάχους του και την ΕΕ και με διακηρύξεις αλληλεγγύης στην νόμιμη, δημοκρατικά εκλεγμένη λαϊκή κυβέρνηση της Βενεζουέλας και τον νόμιμα εκλεγμένο πρόεδρό της Μαδούρο.

Στη συγκέντρωση και πορεία έδωσαν το παρόν η Λαϊκή Ενότητα (ΛΑ.Ε) με συμμετέχοντα τα βασικά στελέχη της και τον Παν. Λαφαζάνη, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο Πανελλαδικός Αντιπολεμικός Κινηματικός Συντονισμός (ΠΑΚΣ), η Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία κ.ά.

Οι συγκεντρωμένοι αποδοκίμασαν την ακραία δουλική προς τις ΗΠΑ στάση του Κυρ. Μητσοτάκη προς την πραξικοπηματική πολιτική των ΗΠΑ και της ΕΕ ενάντια στην Βενεζουέλα, ενώ επέκριναν την διγλωσσία και υποκρισία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η οποία πατάει σε πολλές βάρκες και αρνείται να αποδοκιμάσει την ιμπεριαλιστική επέμβαση ΗΠΑ – ΕΕ.

Οι συγκεντρωμένοι διατράνωσαν ότι θα συνεχίσουν ενωτικά και πλατιά τον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα τους μέχρι τη νίκη και καταξίωση της Μπολιβαριανής Επανάστασης.

Ο Παν. Λαφαζάνης με δηλώσεις του χαρακτήρισε ως «απόλυτο εξευτελισμό του ίδιου του ευρωκοινοβουλίου το γεγονός ότι το τελευταίο ψήφισε, σε μια αποθέωση μιας μεταμοντέρνας, πρωτοφανούς και απίστευτης πραξικοπηματικής λογικής, με ψήφους 439 υπέρ (!), 104 κατά και 88 αποχές, να ‘’φυτέψει’’ ως ‘’νόμιμο’’ πρόεδρο της Βενεζουέλας τον ακροδεξιό Χουάν Γκουαϊδό.

Αποτελεί δείγμα του πιο ξεπεσμένου και παρακμιακού ολοκληρωτικού ιμπεριαλισμού, αντί να ψηφίζει ο λαός της Βενεζουέλας για τον πρόεδρό του, να ψηφίζουν για να το επιβάλουν στον βενεζουελάνικο λαό πρόεδρο της αρεσκείας τους οι ευρωβουλευτές της ΕΕ. Η ιμπεριαλιστική Δύση, δολοφονώντας παντού και με τον πιο κυνικό, απροσχημάτιστο και άγριο τρόπο τη δημοκρατία, δεν έχει πια κανένα μέλλον».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας