Νίκος Χουντής: Κάτω τα χέρια από τη Βενεζουέλα!

1458
βγήκαν
Δήλωση Νίκου Χουντή (Λαϊκή Ενότητα – GUE/NGL) για τις εξελίξεις στην Βενεζουέλα, με αφορμή την συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
-Αλληλεγγύη στον αγώνα του Βενεζουελάνικου λαού για Δημοκρατία και
Αξιοπρέπεια.
-Διγλωσσία από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης που στηρίζει την πολιτική των επεμβάσεων της ΕΕ.

Με αφορμή την επίκαιρη συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την κατάσταση στην Βενεζουέλα και τις πρόσφατες εξελίξεις, ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι ΗΠΑ, οι σύμμαχοί της στην Λατινική Αμερική και η ΕΕ, εδώ και δεκαετίες, πολεμούν με μίσος, κάθε πολιτικό πείραμα που βασίζεται στην δημοκρατία και την λαϊκή συμμετοχή και προωθεί οικονομικές πολιτικές που περιορίζουν τη δύναμη και την ασυδοσία του κεφαλαίου, προς όφελος των εργαζομένων και των λαϊκών τάξεων.

Η κυβέρνηση Τραμπ, με το επιχειρούμενο πολιτικό πραξικόπημα ενάντια στην δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της Βενεζουέλας, ολοκληρώνει το σχέδιο αποσταθεροποίησης και ανατροπής του, λεγόμενου, καθεστώτος Τσάβες-Μαδούρο, με τελικό στόχο την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της χώρας, προς όφελος του αμερικανικού κεφαλαίου.

Αφού, σε συνεργασία με το ντόπιο κεφάλαιο και τους ολιγάρχες – που δυστυχώς παραμένουν ισχυροί – έχουν προκαλέσει οικονομική ασφυξία, με άμεσο θύμα τον λαό της Βενεζουέλας, αφού έχουν επιχειρήσει αρκετές φορές, με στρατιωτικά μέσα, να ανατρέψουν την συνταγματική τάξη της χώρας, έρχονται και ‘διορίζουν’ τον αρχηγό της αντιπολίτευσης, ως αναγνωρισμένο Πρόεδρο της χώρας.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον λαό της Βενεζουέλας που αυτές τις ώρες αγωνίζονται για τη χώρα τους, την δημοκρατία και την ακεραιότητα της πατρίδας τους. Καταδικάζουμε τις παρεμβάσεις ΗΠΑ και ΕΕ στα εσωτερικά της Βενεζουέλας, καθώς επίσης, και την διγλωσσία της ελληνικής κυβέρνησης, που από τη μια στέκεται, δήθεν, αλληλέγγυα στον λαό της
Βενεζουέλας, και από την άλλη εκφράζει την υποστήριξή της στις μέχρι τώρα προσπάθειες της ΕΕ και της Ύπατης Εκπροσώπου, κ. Μογκερίνι».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας