“Πολύ καλή μέρα για Ρωσία”, λέει ο Τραμπ για συνάντηση Μπάιντεν-Πούτιν

478
Τραμπ για συνάντηση Μπάιντεν-Πούτιν

Επιθετικός και με αιχμηρά σχόλια, όπως συνήθως, εμφανίστηκε σε τηλεφωνική συνέντευξη ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, κατηγορώντας τον διάδοχό του για πολλά δώρα προς τη Ρωσία, καθώς σχολίασε τη συνάντηση μεταξύ του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στη Γενεύη.

Οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν στη Βίλα La Grange για την πρώτη τους σύνοδο από τότε που ο Μπάιντεν έγινε πρόεδρος τον Ιανουάριο για να συζητήσουν μια πληθώρα θεμάτων, συμπεριλαμβανομένων των διμερών σχέσεων, του ελέγχου των όπλων και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με τον Τραμπ, ο Πρόεδρος Μπάιντεν “δεν πήρε τίποτα” από τη συνεδρίαση με τον Ρώσο ομόλογό του. “Υποθέτω ότι εν συνόλω δεν πήραμε τίποτα. Δώσαμε ένα πολύ μεγάλο βήμα στη Ρωσία και δεν πήραμε τίποτα. Παραιτηθήκαμε από κάτι που ήταν απίστευτα πολύτιμο. Σταμάτησα τον αγωγό, το Nord Stream και αυτός ο αγωγός σταμάτησε. Και δόθηκε πίσω, και τίποτα δεν πήρε για αυτό. Και ήταν κάτι το φυσιολογικό“, είπε ο Τραμπ, μιλώντας στην εκπομπή του Fox News.

Ο ίδιος πρόσθεσε:

“Νομίζω ότι ήταν μια καλή μέρα για τη Ρωσία. Δεν βλέπω να πήραμε κάτι από αυτό“.

Εξέφρασε ιδιαίτερο ερεθισμό για το ζήτημα του Nord Stream, για τον οποίο υποστήριξε ότι είχε “σταματήσει την κατασκευή του”.

“Είπα, ας το ξεκαθαρίσουμε στην Άγγελα, είπα: “Σας προστατεύουμε, και στους ανθρώπους από τους οποίους σας προστατεύουμε, τη χώρα, πληρώνετε δισεκατομμύρια δολάρια, πώς λειτουργεί αυτό;””, είπε ο Τραμπ, κάνοντας αναφορά στη Γερμανίδα Καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ και στους 52.000 Αμερικανούς στρατιώτες που είναι στη χώρα ως μέρος της αμυντικής δύναμης του ΝΑΤΟ.

Ο Τραμπ προέβλεψε ότι “μέσα σε λίγες εβδομάδες, δεν θα είμαστε πλέον ανεξάρτητοι στον τομέα της ενέργειας”.

“… Θα βασιστούμε ξανά στη Μέση Ανατολή και στη Ρωσία και σε όλους αυτούς τους άλλους ανθρώπους, επειδή καθοδηγούμαστε πολύ, πολύ ανόητα”, δήλωσε ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας