Πολυνομοσχέδιο: “Κατάργηση” απεργίας, ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί από δημόσιο, “σκλήρυνση” ν.Κατσέλη, περικοπές οικογενειακών επιδομάτων

2976
πολυνομοσχέδιο

Πολυνομοσχέδιο με ατελείωτη σειρά προαπαιτούμενων που έχουν απομείνει χωρίς νομοθετική ρύθμιση από την τρίτη αξιολόγηση, καταθέτει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας η κυβέρνηση.
Το νομ/διο θα περιέχει ρύθμιση με την οποία θα επιφέρεται βαρύτατο πλήγμα στο δικαίωμα της απεργίας που θα φτάνει έως την πλήρη κατάργηση της απεργιακής δυνατότητας των εργαζομένων, αφού θα προβλέπεται υποχρεωτικά για τη λήψη απεργιακής απόφασης η απαρτία στις γενικές συνελεύσεις των σωματείων.
Με τον νομ/διο, επίσης, θα θεσμοθετούνται οι αδιαφανείς και αντιδημοκρατικοί ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και για ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ στην πράξη θα ξεκινήσουν, μετά από δέσμευση προς την τρόικα και οι πλειστηριασμοί από το δημόσιο για χρέη από 500 ευρώ!
Ταυτόχρονα, με ρυθμίσεις του νομ/δίου θα προβλέπεται σκλήρυνση των προϋποθέσεων ένταξης στο ν.Κατσέλη, επανεξέτασης όσων έχουν ενταχθεί, τη στιγμή που έχουν ήδη δυσκολέψει οι συνθήκες σε όσους εκκρεμεί η αίτηση τους, ενώ με άνωθεν εντολές και πιέσεις τα ειρηνοδικεία απορρίπτουν με μεγάλη ευκολία και σωρηδόν τις νέες αιτήσεις.
Τέλος βαρύ πλήγμα και αντιδράσεις θα προκαλέσει η περικοπή οικογενειακών επιδομάτων που θα γίνει σε πολλές περιπτώσεις τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών.
Πολιτικοί και συνδικαλιστικοί κύκλοι τόνιζαν την ανάγκη να υπάρξουν πλατιές ενωτικές αντιδράσεις και κινητοποιήσεις απέναντι σε όλα τα παραπάνω σφαγιαστικά μέτρα, τα οποία, έτσι κι αλλιώς, έχουν τη συναίνεση όλων των δυνάμεων του μνημονιακού τόξου.
Φυσικά δεν μπορεί να περιμένουμε τίποτε το ουσιαστικό από την ξεπουλημένη ηγεσία της ΓΣΕΕ.
Μπορεί όμως να υπάρξει συντονισμός και κοινή δράση από όλες τις πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις του αριστερού, ριζοσπαστικού αντιμνημονιακού χώρου ως πυρήνας για ευρύτερες συσπειρώσεις και κινητοποιήσεις.

Κ.Τ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας