Πολιτικές ανησυχίες πίσω από την πτώση στη Wall Street

1448
wall

Απώλειες εμφάνισαν χθες οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street, εν μέσω των ανησυχιών για την παραίτηση του υφυπουργού Δικαιοσύνης, Ροντ Ροζενστάιν, αλλά και των ευρύτερων τριγμών στο εσωτερικό της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός Dow Jones υποχώρησε κατά 0,68% στις 26.562 μονάδες και ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 σημείωσε πτώση κατά 0,35% στις 2.919 μονάδες. Αντίθετα, ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε οριακά κατά 0,08% και διαμορφώθηκε στις 7.993 μονάδες.

Οι πιέσεις στο αμερικανικό χρηματιστήριο αποδίδονται στα σενάρια παραίτησης του Ροζενστάιν από τη θέση του υφυπουργού Δικαιοσύνης. Πάντως, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ο ίδιος θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο Τραμπ την προσεχή Πέμπτη.

Τα σενάρια παραίτησης αποτέλεσαν απόρροια των δημοσιευμάτων, σύμφωνα με τα οποία ο Ροζενστάιν έχει προτείνει την ενεργοποίηση συγκεκριμένου άρθρου του Συντάγματος, με στόχο την απομάκρυνση του Ντόναλντ Τραμπ από τον προεδρικό θώκο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν λίγες ημέρες, δημοσιεύθηκε ανώνυμο άρθρο γνώμης μέλους της κυβέρνησης, το οποίο έκανε λόγο για την ύπαρξη ενός μετώπου ανατροπής του αμερικανού προέδρου στο εσωτερικό της κυβέρνησης.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με δημοσκόπηση του NBC και της Wall Street Journal, εν όψει των ενδιάμεσων εκλογών του Νοεμβρίου, οι δημοκρατικοί προηγούνται των ρεπουμπλικάνων κατά 12 ποσοστιαίες μονάδες, γεγονός το οποίο σηματοδοτεί την απώλεια της πλειοψηφίας για το κόμμα του Τραμπ.

Πέραν τον πολιτικών πιέσεων, πάντως, η Wall Street επηρεάστηκε δυσμενώς και από την ενεργοποίηση των νέων δασμών σε αμερικανικά προϊόντα, αξίας 60 δισ. δολαρίων, και κινεζικά προϊόντα, αξίας 200 δισ. δολαρίων.

Στο ταμπλό ξεχώρισαν οι διακυμάνσεις στη μετοχή της Comcast, η οποία υποχώρησε κατά 6%, μετά τη συμφωνία εξαγοράς της Sky έναντι 39 δισ. δολαρίων.

Πτώση της τάξης του 1,2% εμφάνισε και η μετοχή της Pandora, η οποία θα περιέλθει στα «χέρια» της SiriusXM έναντι του ποσού των 3,5 δισ. δολαρίων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας