Ποινική δίωξη στην εισαγγελέα Τουλουπάκη για Novartis. Λάδι οι υπουργοί ΝΔ-ΚΙΝΑΛ

678
τουλουπάκη

Λάδι βγήκαν στην υπόθεση Novartis όλα τα πολιτικά πρόσωπα και ιδιαίτερα οι υπουργοί των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας και των κυβερνήσεων Ν.Δ-ΚΙΝΑΛ επί των οποίων η Novartis πραγματοποίησε το μεγάλο σκάνδαλο-φαγοπότι για το οποίο πλήρωσε πανάκριβα τις αμερικανικές αρχές. Οι υπουργοί των προηγούμενων κυβερνήσεων τέθηκαν στο απυρόβλητο ως μη έχοντες καμία ποινική αλλά ούτε πολιτική ευθύνη. Μάλιστα, ο ίδιος ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνος Τσιάρας,  με μια παρέμβαση αίσχος στη Βουλή προανήγγειλε σκανδαλωδώς την αρχειοθέτηση όλων των υποθέσεων πολιτικών προσώπων που σχετίζονται με την υπόθεση Novartis.

Ποινική δίωξη για σειρά αδικημάτων άσκησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας της Αθήνας κατά της εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη για τους χειρισμούς της σχετικά με την ενοχοποίηση των δέκα πολιτικών στο σκάνδαλο της Novartis.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα στον ιστότοπο kathimerini.gr η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς διώκεται για κατάχρηση εξουσίας, παράβαση καθήκοντος, ψευδή βεβαίωση, παραβίαση υπηρεσιακού καθήκοντος και παραβίαση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Την δίωξη Τουλουπάκη παρήγγειλε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής που διενήργησε την έρευνα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου σχετικά με τους χειρισμούς της Εισαγγελίας Διαφθοράς.

Μετά τη δίωξη της θεωρείται βέβαιο ότι θα αντικατασταθεί από τη θέση της ως επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς καθώς λογικά το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου θα ορίσει αντικαταστάτη της.

Παράλληλα, η Εισαγγελία διέταξε έρευνα για πέντε συνολικά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και οι εισαγγελείς Ιωάννης Αγγελής, Ελένη Ράικου και οι Κωνσταντίνος Φρουζής, Νικόλαο Μανιαδάκη και Νίκο Μανία για αδικήματα ψευδορκίας και άλλα σύμφωνα με την παραγγελία του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Λάμπρου Σοφουλάκη, ο οποίος δεν διαπίστωσε ενδείξεις διάπραξης αδικημάτων για την εισαγγελέα Ελένη Τουλουπάκη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας