Ποινικές διώξεις για μίζες 210.000 ευρώ σε έργα του Μετρό

1557
μετρό

Μίζα ύψους 210.000 ευρώ που δόθηκε μέσω εικονικών τιμολογίων, εκδοθέντων από εταιρεία «φάντασμα» , με έδρα τα νησιά Jersey εντόπισαν οι εισαγγελικές αρχές, στο πλαίσιο προκαταρκτική έρευνας που διενήργησαν μετά από καταγγελίες για έργα της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ την περίοδο 2003-2007.

Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος δύο προσώπων, επικεφαλής εταιρειών, που φέρονται ότι δωροδόκησαν άγνωστους έως τώρα κρατικούς αξιωματούχους, με σκοπό να ανατεθεί στις εν λόγω εταιρείες ο σχεδιασμός και η επίβλεψη σιδηροδρομικών έργων του μετρό.
Συγκεκριμένα, για το αδίκημα της ενεργητικής δωροδοκίας σε συνδυασμό με τον ν.1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου, διώκονται ο διαχειριστής της εταιρείας ΟΜΕΚ και ο επικεφαλής της εταιρείας Lahmeyer, οι οποίοι φέρονται ότι διακίνησαν τις μίζες στο πλαίσιο υπογραφής της σύμβασης «Υπηρεσίες συμβούλων έργων της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ». Η σύμβαση υπεγράφη μεταξύ της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ και της κοινοπραξίας «Σύμβουλοι Μετρό Ελλάδας». Ανάμεσα στις εταιρείες της κοινοπραξίας ήταν και η γαλλική THALES , η οποία εμπλέκεται και στην προμήθεια των φρεγατών τύπου S του πολεμικού Ναυτικού, υπόθεση που εκκρεμεί στην ανάκριση και είχε αποκαλύψει με κατάθεσή του το πρώην στέλεχος της εταιρείας Μισέλ Ζοσεράν.
Τον Ζοσεράν κατονομάζει στην παρούσα υπόθεση ως διακινητή της μίζας Βέλγος υπήκοος που κατέθεσε στις Ελληνικές δικαστικές Αρχές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας