Ποδόσφαιρο – Κύπελλο Ελλάδας: Στον τελικό ΑΕΚ – ΠΑΟΚ

1538
τελικό

Στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο πέρασαν οι ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Η «Ένωση» επιβλήθηκε εντυπωσιακά με 4-0 εκτός έδρας επί της Λαμίας, μετά το 2-0 που είχε νικήσει στο ΟΑΚΑ. Ο ΠΑΟΚ, από την άλλη, κράτησε το 0-0 στην Τρίπολη απέναντι στον Αστέρα και σε συνδυασμό με τη νίκη του με 2-0 στην Τούμπα πήρε το άλλο εισιτήριο για τον τελικό της διοργάνωσης.

Με… φόρα στον τελικό η ΑΕΚ!

Σαρωτική ΑΕΚ! Η Ένωση σφράγισε την πρόκρισή της στον τελικό του Κυπέλλου (όπου θα συναντήσει και πάλι τον ΠΑΟΚ), επικρατώντας 4-0 στην έδρα της Λαμίας, έχοντας και τρία δοκάρια.

Έκανε… check-in με τεσσάρα η ΑΕΚ.

Έχοντας «κάβα» το 2-0 του ΟΑΚΑ, οι «κιτρινόμαυροι» επικράτησαν 4-0 στην έδρα της Λαμίας και πήραν με πανηγυρικό τρόπο την πρόκριση, κλείνοντας ραντεβού με τον ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου για τρίτη σερί χρονιά.

Ο Πόνσε άνοιξε το σκορ από κοντά στο 36’ (και ενώ είχε προηγηθεί δοκάρι του Λιβάγια), ο Οικονόμου διπλασίασε τα τέρματα της Ένωσης στο 41’ με ένα τέρμα που αρχικά δεν μέτρησε και στη συνέχεια κατακύρωσε ο Τζήλος. Στην εκτέλεση φάουλ του Μπακασέτας, ο Έλληνας στόπερ είναι εκτεθειμένος, αλλά προτού φτάσει η μπάλα σε αυτόν μεσολαβεί κακό παίξιμο του Αντέτζο και ρέφερι από τη Λάρισα (αφού έχει τετ-α-τετ με τον βοηθό του, Γκάγκα) κρίνει ότι πρέπει να μετρήσει.

Ο Μπακασέτας σκόραρε στο 53’ με σουτ μέσα από την περιοχή και στο 66’ ο Βάντερσον με… σεντερφορίσια κεφαλιά (προ του Λιβάγια), έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Τρία δοκάρια (24′ Πόνσε, 28′ Μάνταλος και 36′ Λιβάγια πριν το 0-1) είχε η ΑΕΚ στο πρώτο μέρος και από ένα σε κάθε ημίχρονο (36’ φάουλ του Μπερτόλιο, 83’ σουτ του Πίτι).

Οι συνθέσεις

Λαμία (Μάκης Χάβος): Κατσίκας, Αντέτζο, Μπεχεράνο, Πλιάτσικας, Μπαράλες (46′ Μπλάζιτς), Μπερτόλιο, Καραμάνος, Ρόμανιτς (58′ Πίτι), Σκόνδρας, Βάντερσον, Ασούμπρε (69′ Βασιλαντωνόπουλος).

Στον πάγκο έμειναν: Μελίσσας, Καρυπίδης, Τόματς, Κωστίκας.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης, Σβάρνας, Οικονόμου, Χουλτ, Σιμόες, Κρίστιτσιτς (75′ Μπότος), Μπακασέτας, Μάνταλος (67′ Γιούσης), Λιβάια, Πόνσε (59′ Μπογέ).

Στον πάγκο έμειναν: Τσιντώτας, Γκάλο, Γαλανόπουλος, Άλεφ.

Κακός, τυχερός αλλά στον τελικό ο ΠΑΟΚ

Άδειος από τη φιέστα ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου κόντρα στον Αστέρα (0-0), έχοντας την τύχη των λαθών του Ευαγγέλου που δεν μέτρησε κανονικό γκολ και δεν έδωσε πέναλτι στους Αρκάδες.

Στους πανηγυρισμούς της φιέστας πρωταθλήματος, ξεχάστηκε ο ΠΑΟΚ, που δυσκολεύτηκε απέναντι στον Αστέρα, που αδικείται από το τελικό 0-0 στην Τρίπολη.

Χάρη στο 2-0 της «Τούμπας» πήρε την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου η ομάδα του Λουτσέσκου για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και θα διεκδικήσει το νταμπλ.

Η ομάδα του Λουτσέσκου, εμφανίστηκε «άδεια» απέναντι στους Αρκάδες που ήταν καλύτεροι και έχουν κάθε δικαίωμα να φωνάζουν για τη διαιτησία, αφού στο 47’ ο διαιτητής Ευαγγέλου «ανακάλυψε» επιθετικό φάουλ του Τσιλιανίδη στον Ίνγκασον και ακύρωσε καθαρό γκολ του πρώτου, εμποδίζοντας την ομάδα της Τρίπολης να διεκδικήσει σκορ… ανατροπής, κάτι που ίσως και να μπορούσε με βάση την εικόνα του στο ματς.

Τα λάθη του Ευαγγέλου είχαν ξεκινήσει νωρίτερα, αφού στο 43’ ο ρέφερι από την Αθήνα, έκλεισε τα μάτια σε χέρι του Βαρέλα στην περιοχή, και δεν καταλόγισε πέναλτι.

Αστέρας Τρίπολης (Γ. Παράσχος): Παπαδόπουλος, Βλάχος (41’ Δουβίκας), Μαρτίνεθ, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Μουνάφο, Βαλιέντε, Τασουλής (64’ Μπελόκ), Φερνάντεζ, Κώτσιρας,Τσιλιανίδης (74’ Αραβίδης).

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Ίνγκασον, Κρέσπο, Σάχοφ, Μίσιτς (53’ Ολιβέιρα), Λημνιός, Μπίσεσβαρ, Ζαμπά (62’ Πέλκας) Ακπόμ (77’ Σφιντέρφσκι).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας