Στο Βλαδιβοστόκ σήμερα η πρώτη συνάντηση Πούτιν – Κιμ

1249
βλαδιβοστόκ

Πρόκειται όχι μόνο για την πρώτη συνάντηση κορυφής μεταξύ των δύο ηγετών, αλλά και το πρώτο ταξίδι στο εξωτερικό του Κιμ μετά από την επανεκλογή του ως προέδρου της Επιτροπής Κρατικών Υποθέσεων.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν θα πραγματοποιήσουν συνομιλίες στη ρωσική πόλη του Βλαδιβοστόκ την Πέμπτη.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, η σύνοδος κορυφής θα λάβει χώρα στις 1-2 π.μ. περίπου, ώρα Βλαδιβοστόκ (03: 00-04: 00 GMT).

Ο σύμβουλος του Κρεμλίνου, Γιούρι Ουσάκοφ, δήλωσε ότι οι συνομιλίες θα ξεκινήσουν τετ α τετ και θα συνεχιστούν σε στενή και ευρύτερη βάση. Οι συνομιλίες θα επικεντρωθούν σε μεγάλο βαθμό σε μία πολιτική και διπλωματική λύση στο πυρηνικό πρόβλημα της Κορεατικής Χερσονήσου, σύμφωνα με τον Ουσάκοφ.

Η ρωσική πλευρά θα εκπροσωπηθεί στις συνομιλίες από τον αντιπρόεδρο Γιούρι Τρίτνεβ, τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, τον υπουργό Μεταφορών Γιεβγκένι Ντίτριχ, τον υπουργό Ανάπτυξης της Ρωσικής Άπω Ανατολής και συμπρόεδρο της διακυβερνητικής επιτροπής Ρωσίας-Βόρειας Κορέας Αλεξάντερ Κοζλόφ, τον επικεφαλής των ρωσικών σιδηροδρόμων Όλεγκ Μπελοζέροφ και τον αναπληρωτή υπουργό Ενέργειας Ανατόλι Γιάνοβσκι.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας συνοδεύεται από τον υπουργό Εξωτερικών Ρι Γιονγκ Χο, τον πρώτο υφυπουργό Τσόε Σον Χούι, τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου του Λαϊκού Στρατού της Κορέας στρατηγό Ρι Γιονγκ Τζιλ, τους αντιπροέδρους της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Κορέας (WPK) Κιμ Φίονγκ Χάε και Ο Σου Γιονγκ και άλλους, σύμφωνα με το κρατικό κεντρικό πρακτορείο ειδήσεων της Κορέας KCNA.

Μετά τη συνάντηση, οι δυο ηγέτες μπορεί να δειπνήσουν μαζί.

11:31

Πούτιν: Με τις αμέτρητες πρωτοβουλίες του Κιμ έχει σταθεροποιηθεί η κατάσταση στην Κορεατική Χερσόνησο

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντμίρ Πούτιν, δήλωσε μετά την συνάντησή του με τον βορειοκορεάτη ηγέτη, ότι η κατάσταση στην Κορεατική Χερσόνησο έχει σταθεροποιηθεί τους τελευταίους μήνες, λόγω των αμέτρητων πρωτοβουλιών που ανέλαβε ο Κιμ Γιονγκ Ουν.

Πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική πέραν της ειρηνικής επίλυσης της διαμάχης για τα πυρηνικά.

  • 10:47

    Ολοκληρώθηκε μετά από 3,5 ώρες η πρώτη συνάντηση Πούτιν – Κιμ

    Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντμίρ Πούτιν συναντήθηκε σήμερα για πρώτη φορά με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν στο Βλαδιβοστόκ. Η Σύνοδος Κορυφής διήρκησε 3,5 ώρες εκ των οποίων οι δυο έγιναν κατ’ ιδίαν. Η Σύνοδος πραγματοποιήθηκε στη νήσο Ρούσκι στο Βλαδιβοστόκ.

    Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του Κιμ στην Ρωσία από όταν ανέλαβε τα ινία της ηγεσίας στην Βόρεια Κορέα το 2011.

    Οι λεπτομέρειες της επίσκεψης του Κιμ Γιονγκ Ουν ήταν επτασφράγιστο μυστικό έως και την τελευταία στιγμή για λόγους ασφαλείας. Μόλις την περασμένη Τρίτη ο σύμβουλος του Κρεμλίνου Γιούρι Ουσάκοφ επιβεβαίωσε ότι επίκειται συνάντηση Πούτιν – Κιμ στις 25 Απριλίου στο Βλαδιβοστόκ.

    Η τελευταία σύνοδος Ρωσίας – Βορείου Κορέας, έγινε το 2011, όταν συναντήθηκε ο πατέρας του σημερινού ηγέτη, ο Κιμ Γιονγκ Ιλ με τον τότε πρόεδρο της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ στο Ουλάν Ούντε της Σιβηρίας. Ο Πούτιν ταξίδεψε στη Βόρεια Κορέα το 2000, σηματοδοτώντας την πρώτη υψηλού επιπέδου επίσκεψη μεταξύ των δυο χωρών.

    Έναν χρόνο αργότερα συναντήθηκε με τον Κιμ Γιονκ Ιλ στη Μόσχα, και το 2002 είχαν έναν ακόμη γύρο συνομιλιών στο Βλαδιβοστόκ.

  • 10:23

    ΥΠΕΞ Κίνας: Ελπίζουμε η συνάντηση Πούτιν – Κιμ να συμβάλλει στην επίλυση του κορεατικού ζητήματος

    Την ελπίδα του Πεκίνου, ότι η συνάντηση του Ρώσου προέδρου με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη στο Βλαδιβοστόκ θα συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων στην Κορεατική Χερσόνησο, εξέφρασε το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.

    «Η Κίνα ελπίζει ότι η συνάντηση μεταξύ των ηγετών της Βόρειας Κορέας και της Ρωσίας, θα δώσει μια νέα ώθηση στην κατεύθυνση της επίλυσης του προβλήματος στην Κορεατική Χερσόνησο», τόνισε ο εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ, Τζενγκ Σουάνγκ.

  • 10:04

    Επί τάπητος στη συνάντηση Πούτιν – Κιμ η επανάληψη των συνομιλιών έξι μερών

    Όπως δήλωσε ο Ρώσος πρέσβης στην ΕΕ Βλαντιμίρ Τσιζόφ, το ενδεχόμενο επανάληψης των συνομιλιών έξι μερών για το θέμα της Κορεατικής Χερσονήσου ετέθη επί τάπητος στη συνάντηση του Πούτιν και του Κιμ.

    «Δεν γνωρίζω ποιο θα είναι το αποτέλεσμα από την επίσκεψη του ηγέτη της Βόρειας Κορέας στη Ρωσία. Βεβαίως, αυτό το ζήτημα συζητήθηκε επίσης εκεί», είπε ο Τσιζόφ.

  • 09:53

    Κιμ: Εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων με τον Πούτιν

    Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν σημείωσε ότι είχε ουσιαστικό διάλογο πάνω σε ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος και εξέφρασε την ελπίδα ότι οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν με τον ίδιο εποικοδομητικό τρόπο.

    «Ήρθα στη Ρωσία για να ανταλλάξω απόψεις για την τρέχουσα κατάσταση σε ό,τι αφορά την Κορεατική Χερσόνησο, κάτι που τώρα είναι ένα από τα πιο πιεστικά ζητήματα στη διεθνή ατζέντα, να συζητήσουμε για τρόπους ειρηνικής διευθέτησης αυτού του θέματος και επίσης να ανταλλάξω απόψεις για την εξέλιξη των διμερών μας σχέσεων σε συμφωνία με τις απαιτήσεις του νέου αιώνα», είπε ο Κιμ.

  • 09:50

    Πούτιν: Είχαμε ουσιαστικές τετ α τετ συνομιλίες με τον Κιμ

    Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν επεσήμανε ότι είχε ουσιαστικό διάλογο με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν για την κατάσταση στην Κορεατική Χερσόνησο και τις διμερείς σχέσεις.

    «Μόλις είχαμε πολύ ουσιαστικές τετ α τετ συνομιλίες», σημείωσε ο ίδιος, προσθέτοντας πως επί τάπητος ετέθη και το θέμα της Κορεατικής Χερσονήσου.

     

  • 08:58

    Βίντεο από την συνάντηση Πούτιν – Κιμ μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες

  • 08:08

    Φωτογραφία και βίντεο από την υποδοχή Πούτιν στον Κιμ

    Ο Κιμ Γιονγκ Ουν με τον Βλαντμίρ Πούτιν στην πρώτη τους συνάντηση στο Βλαδιβοστόκ στις 25 Απριλίου, 2019

    © Sputnik / Valeriy Melnikov
  • 07:29

    Κιμ: Η κατάσταση στην Κορεατική Χερσόνησο εγείρει ανησυχία σε όλο τον πλανήτη

    Κιμ: Η κατάσταση στην Κορεατική Χερσόνησο εγείρει ανησυχία σε όλο τον πλανήτη

  • 07:26

    Οι πρώτες δηλώσεις του Κιμ Γιονκ Ουν

    Ο Κιμ Γιονγ Ουν ευχαρίστησε τον Βλαντμιρ Πούτιν για την πρόσκληση στη Ρωσία. Συνεχάρη τον Ρώσο πρόεδρο για την επανεκλογή του το 2018. Εξέφρασε την ελπίδα ότι η Σύνοδος των δύο ηγετών θα ωφελήσει τις διμερείς σχέσεις Ρωσίας – Βορείου Κορέας.

     

  • 07:23

    Ο Ρώσος πρόεδρος καλωσορίζει τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας

    Ο Πούτιν καλωσορίζει τις προσπάθειες του Κιμ στην κατεύθυνση της ειρήνευσης στην Κορεατική Χερσόνησο. Δήλωσε βέβαιος ότι η επίσκεψή του στη Ρωσία θα συμβάλει για την ανάπτυξη των σχέσεων Μόσχας Πιογνκγιανγκ και θα συμβάλουν στην ειρηνική διευθέτηση του πυρηνικού ζητήματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας