Πνίγεται στο αίμα η επιχείρηση των Τούρκων «Ασπίδα του Ευφράτη» στη Συρία

4808

Τους καθήλωσαν οι Κούρδοι – Έχουν χάσει 17 στρατιώτες και 30 άρματα μάχης. 
Η τουρκική επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη» που άρχισε στο βόρειο τμήμα της Συρίας πνίγεται κυριολεκτικά στο αίμα, αφού οι Τούρκοι χάνουν συνεχώς στρατιώτες χωρίς να έχουν καταφέρει να διεισδύσουν όσο θα ήθελαν. Μάλιστα οι απώλειες που έχει ο τουρκικός Στρατός σε σχέση με τον αριθμό που εμπλέκεται στην επιχείρηση είναι δυσανάλογες.
Οι απώλειες που έχουν οι Τούρκοι προέρχονται κυρίως από τους Κούρδους, οι οποίοι έχουν αντιληφθεί πλήρως το ρόλο της Άγκυρας στη Συρία (κάθε άλλο παρά η αντιμετώπιση του ISIS είναι) και αντιστέκονται στην προσπάθεια να μπει στα πόδια τους. Για την επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη» έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκεια του και οι Ρώσοι, όπως επίσης για τα περί ανατροπής του Άσαντ που εκστόμισε ο Ρ.Τ. Ερντογάν.
Η τουρκική εισβολή, αρχικά, αναπτύχθηκε με επιτυχία. Μαζί με τους τουρκόφιλους μαχητές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού κατάφεραν να απελευθερώσουν σημαντικά εδάφη και οικισμούς από τους τρομοκράτες και προχώρησαν αισθητά προς την Αλ Μπαμπ.
Αλλά, αυτό ήταν όλο. Παρά τους βομβαρδισμούς και τις αεροπορικές επιδρομές, απέτυχαν να διασπάσουν τους Κούρδους, αλλά και τους μαχητές του ISIS.
Η επίθεση του τουρκικού στρατού και των συνοδοιπόρων τους σταμάτησε από τις επιθέσεις αυτοκτονίας. Δεκάδες μαχητές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού έχασαν τη ζωή τους. Προκλήθηκε, επίσης, πανικός.
Πρόσφατα δημοσιεύθηκαν τα αποτελέσματα της επιχείρησης «Ασπίδα του Ευφράτη» σχετικά με τις τουρκικές απώλειες. Οι Τούρκοι παραδέχονται ότι σκοτώθηκαν 17 στρατιώτες και άλλοι δύο έχουν συλληφθεί.
Ο τουρκικός στρατός έχασε πάνω από 30 άρματα μάχης, συμπεριλαμβανομένων θωρακισμένων οχημάτων μάχης πεζικού και αυτοκινούμενων πυροβόλων όπλων. Η τελευταία περίπτωση καταγράφηκε στις 28 Νοεμβρίου όταν τουρκικό άρμα μάχης καταστράφηκε από M60T.
Σημαντικές ζημιές υπέστησαν οι τουρκικές δυνάμεις από τις ομάδες της κουρδικής πολιτοφυλακής, που η Άγκυρα του θεωρεί τρομοκράτες, παρά του ότι πολεμούν κατά του ISIS και υποστηρίζονται από τους Αμερικανούς.
Είναι πιθανόν σύντομα ο τουρκικός στρατός να αντιμετωπίσει τον στρατό του Μπασάρ αλ Άσαντ. Αλλά φαίνεται ότι η Τουρκία έχει κολλήσει στη βόρεια Συρία και αυτή δεν είναι παρά μόνο η αρχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας