Πλειστηριασμοί: Η κοινή γραμμή δανειστών-τραπεζών media-κυβέρνησης-ΝΔ πρέπει να βρει το κίνημα ενωμένο

2109
ΣΥΡΙΖΑ
Τα ρέστα του παίζει όλος ο μνημονιακός συρφετός της χώρας για να μπορέσουν να πλειστηριάζονται ελεύθερα χιλιάδες κατοικίες οφειλετών σε τράπεζες και δημόσιος.
 
Τα funds μαζικά πλέον αγοράζουν κόκκινα δάνεια. Μετά την σχετική υπογραφή της κυβέρνησης κατά την υπογραφή του τρίτου μνημονίου αγοράζουν από τις τράπεζες σε εξευτελιστικές τιμές δάνεια (fund αγόρασε από την eurobank δάνεια στο 3% της αξίας τους  προχθές). Ήδη οι πρώτες ειδοποιήσεις σε οφειλέτες από funds και όχι τράπεζες έχουν καταφθάσει και πλέον δεν υπάρχει σε αυτές τις περιπτώσεις δυνατότητα ρύθμισης της οφειλής. Ή πληρώνεις όλο το πόσο ή ετοιμάσου να ξεσπιτωθείς.
 
Τα συστημικά ΜΜΕ που τόσο θα τσάκιζε ο αντιμνημονιακός Τσίπρας σήμερα προβάλουν το κίνημα κατά των πλειστηριασμών σαν μία κίνηση περιθωριακών και με επιχειρήματα συμβολαιογράφων πέρι πλειστηριασμών που αποτρέπονται εχόντων (το 10% του σύνολου στην πραγματικότητα), προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο να μην μαζικοποιήσει το Κίνημα κάθε Τετάρτη.
 
Και κυρίως κυβέρνηση Τσίπρα και Νέα Δημοκρατία, πιστοί εφαρμοστές του πρώτου, δεύτερου και τρίτου Μνημόνιο διαβάλουν με πάθος και ένταση το κίνημα κατά των πλειστηριασμών. Για δήθεν αριστερούς που αποτρέπουν πλειστηριασμούς μίλησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός ακολουθώντας την λογική των ορδών των πληρωμένων κυβερνητικών τρολ στα social media που ψάχνουν τον έναν “λεφτά” που γλίτωσε πλειστηριασμό στο ειρηνοδικείο της Αθήνας. Η πολιτική αλητεία Τσίπρα έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο δίνοντας πάτημα στον κάθε Μητσοτάκη να είναι ήσυχος ότι όταν και αν αναλάβει την εξουσία όλα θα έχουν κριθεί σε αυτό το θέμα. Έφτασαν στο σημείο να διαρρέουν οι κυβερνητικοί ότι εξαιρούνται από πλειστηριασμούς που κάνει το Δημόσιο ακίνητα αξίας κάτω των 300 χιλιάδων ευρώ, ενώ δεν υπάρχει κανένα Προεδρικό Διάταγμα, εγκύκλιο να ορίζει ότι ισχύει κάτι τέτοιο.
Το Κίνημα σήμερα και τα καθήκοντα του
Σήμερα και κάθε Τετάρτη εκατοντάδες σύντροφοι, και συναγωνιστές (ανένταχτοι, από Λαϊκή Ενότητα, ΕΠΑΜ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Δεν πληρώνω) βρίσκονται στα ειρηνοδικεία και ακυρώνουν πλειστηριασμούς. Τις τελευταίες εβδομάδες μάλιστα είχαν να αντιμετωπίσουν αστυνομική βία, καταστολή και φυλακίσεις πράγματα που μαζικοποίησαν τις γραμμές τους, τις επόμενες εβδομάδες. Ακριβώς αυτό τρόμαξε δανειστές, κυβέρνηση, ΝΔ, ΜΜΕ και άρχισαν τον “ιδεολογικό” πόλεμο κατά του Κινήματος μιλώντας για λαμόγια που επωφελούνται.
Η αλήθεια είναι ότι αριθμός των αλληλέγγυων κάθε Τετάρτη είναι ικανός σήμερα να αποτρέψει πλειστηριασμούς με τον όρο ότι δεν θα υπάρξει εκτεταμένη καταστολή. Αν ο Τσίπρας αποφασίσει να βάλει την αστυνομία να εγγυηθεί της διενέργειας των πλειστηριασμών τα πράγματα θα είναι σκούρα με βάση την παρούσα μαζικότητα.
Η απόφαση του ΚΚΕ μέσω του ΠΑΜΕ να συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών που πάρθηκε πρόσφατα έδωσε ελπίδα, γιατί κακά τα ψέματα και το ΚΚΕ διαθέτει οργανωτικά ετοιμοπόλεμα μέλη που θα βοηθήσουν το Κίνημα και κυρίως πολιτικά αυξάνει το κύρος του κινήματος στο κοινωνικό σύνολο. Δεν είναι προβοκάτσια κάποιος να επισημαίνει ότι το ΚΚΕ απουσίαζε αυτά τα χρόνια, αλλά είναι προβοκάτσια από την άλλη να υπάρχουν απόψεις του στυλ “δεν το θέλουμε”. Καταρχάς το Κίνημα δεν είναι ιδιοκτησία καθενός και σε αυτό συμμετάσχουν άπαντες που το επιθυμούν, ακόμα και αν η συμμετοχή τους μπορεί να είναι τόσο διακριτή που να σπάει στην κοινωνία την εικόνα του “ενιαίου στόχου” που δεν είναι άλλος από το να αποτραπούν ξεσπιτώματα λαϊκών οικογενειών.
Κακά τα ψέματα, απαιτείται άμεσα μεγαλύτερη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών γιατί οι “σκηνές Ισπανίας” όπου αστυνομία ξεσπίτωνε κόσμο ΕΡΧΟΝΤΑΙ. Απαιτείται μαζικότητα για να αποτραπούν “στρατιωτικά” πλειστηριασμοί και εξώσεις, αν θέλουμε να πείσουμε τον απαγοητευμένο κόσμο ότι μπορούμε να νικάμε μέσα στην μαυρίλα, και ΝΑΙ κάποιοι όταν λένε κατάργηση μνημόνιων, σεισάχθεια το εννοούν στην πράξη και για αυτό βάζουν το κεφάλι στο ντορβά και δεν μένουν στις ανακοινώσεις και τις καταγγελίες.
Δεν θα μιλήσουμε για ΝΕΟ ΕΑΜ και άλλα βαρύγδουπα, αλλά θα μιλήσουμε για το Κίνημα που θα φέρει μία μεγάλη νίκη, και μία μεγάλη νίκη που θα φέρει στο προσκήνιο μία εναλλακτική πολιτική πρόταση που θα έρχεται σε ρήξη με Μνημόνια, ευρώ, ΕΕ και κυρίως μία εναλλακτική πρόταση που θα βάλει ευθέως και χωρίς περιστολές τον ταξικό αντίπαλο, δηλαδή το ΚΕΦΑΛΑΙΟ!

Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας