Πλήγμα κατά Τουρκίας-Τα κουρδικά drone “σάρωσαν” την τουρκική βάση του Ντιγιαρμπακίρ

2630
Πλήγμα κατά Τουρκίας-Τα κουρδικά drone

Το τουρκικό στρατιωτικό/πολιτικό αεροδρόμιο στο Ντιγιαρμπακίρ έκλεισε μετά την επίθεση με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα των Κούρδων για ένα μήνα, δηλώνουν κουρδικές πηγές.

Η επίθεση με drone από τους Κουρδούς αντάρτες το βράδυ της Τρίτης εναντίον της 8ης Βάσης της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας στο Diyarbaki), η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο της 2ης Τακτικής Αεροπορικής Διοίκησης, συνεχίζει να προκαλεί προβλήματα στην τουρκική πολεμική αεροπορία

Το γραφείο του Τούρκου κυβερνήτη ανακοίνωσε το Σάββατο ότι ολόκληρη η περιοχή του αεροδρομίου, η οποία χρησιμοποιείται για στρατιωτικούς και πολιτικούς σκοπούς, θα είναι κλειστή για τριάντα ημέρες από την επόμενη Δευτέρα για “κατασκευαστικές εργασίες”.

Οι πτήσεις πολιτικών αεροσκαφών θα μεταφερθούν σε αεροδρόμια στις γειτονικές επαρχίες Batman και Mardin, σύμφωνα με την δήλωση.Το τουρκικό στρατιωτικό αεροδρόμιο είχε δεχθεί πολλαπλά κτυπήματα από τους Κούρδους την Τετάρτη το βράδυ.

“Αυτές οι ενέργειες είχαν μεγάλο αντίκτυπο και παρήγαγαν αποτελέσματα. Η τουρκική πολιτεία και οι ηγέτες της έπεσαν σε μεγάλο πανικό“, ανακοίνωσαν οι Κούρδοι.

Ενώ οι τουρκικές αρχές με τυπικό τρόπο, ανέφεραν αρχικά για «μικρά προβλήματα», το πρακτορείο ειδήσεων Mezopotamya (MA) ανέφερε για έναν μεγάλο κρατήρα στον διάδρομο απογείωσης και προσγείωσης των τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών που προκλήθηκε από την επίθεση.

Νέες απώλειες Τούρκων στρατιωτών στο Β.Ιράκ

Περίπου 9 Τούρκοι στρατιώτες επίσης φέρονται να σκοτώθηκαν στο Metian και τον Avashin. Αυτό αποκαλύφθηκε από  Κούρδους σε σειρά επιχειρήσεων που διεξήγαγαν οι δυνάμεις τους στις περιοχές του Βόρειου Ιράκ.

Τα “παιδιά της φωτιάς” θα κάψουν την Τουρκία  

Η κουρδική οργάνωση τα “παιδιά της φωτιάς” τώρα, ανακοίνωσε περαιτέρω ενέργειες σε πολλές τουρκικές πόλεις, προκαλώντας τρόμο στην Άγκυρα.

“Κάθε μέλος της κυβερνητικής συμμαχίας AKP-MHP, που συναινεί στους βομβαρδισμούς στα  βουνά του Κουρδιστάν και καταστρέφει κουρδικές πόλεις, είναι υπεύθυνο και θα θεωρηθεί ένοχο”, ανακοίνωσε η κουρδική οργάνωση.

Η ίδια, ανέφερε ότι έκαψε δύο εργοστάσια, άλλες δύο εγκαταστάσεις, μία εταιρεία logistics και δέκα χώρους εργασίας σε αρκετές πόλεις της Τουρκίας.Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι Κούρδοι έβαλαν φωτιά στους ακόλουθους στόχους:

1. Εννέα χώροι εργασίας που ανήκουν σε μέλη του AKP και  MHP, και οι οποίοι βρίσκονταν στην κεντρική αγορά Kilimli στο Zonguldak, στις 20 Μαΐου.

2. Εγκατάσταση παραγωγής καυσίμων στην περιοχή Sultandağı του Afyonkarahisar.

3. Ένα όχημα που ανήκει σε ένα μέλος του MHP στο Osmaniye.

4. Ένα εργοστάσιο ελαιολάδου και ένας χώρος εργασίας που ανήκει στο μέλος του AKP Ayhan Sargın στην περιοχή Iznik της Προύσας στις 19 Μαΐου.

5. Εταιρεία logistics της DAB που ανήκει σε μέλη του AKP στην Τούζλα της Κωνσταντινούπολης.

6. Εργοστάσιο που ανήκει σε μέλη MHP στην περιοχή Honaz του Denizli.

7. Εγκατάσταση ανακύκλωσης που ανήκει σε Τούρκους κυβερνητικούς στην Bursa Osmangazi.

8.Σε όχημα που ανήκει σε μέλος του -AKP  με το όνομα Fatih A. στο Karabük.

Η Hezil Özgür, ένας από τις γυναίκες διοικητές των Κούρδων, παρουσίασε λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τη συνεχιζόμενη εκστρατεία της Τουρκίας, ειδικά στις περιοχές Zap και Avashin όπου οι κούρδισες συμμετάσχουν ενεργά στην άμυνα.

Η Özgür δήλωσε ότι χιλιάδες Τούρκοι στρατιώτες κινητοποιήθηκαν σε αυτήν την πρόσφατη εκστρατεία, με στόχο να υπερασπιστούν μία μόνο τοποθεσία.

Η Τουρκία έπρεπε να διεξάγει τριάντα επτά στρατιωτικές εξορμήσεις με δεκάδες μαχητικά αεροσκάφη και έντεκα στρατιωτικά ελικόπτερα σε μια περίοδο έντεκα ημερών.

«Το απόγευμα της 23ης Απριλίου ξεκίνησε μια επίθεση σε διάφορες στρατηγικές τοποθεσίες στην περιοχή Mervanos του Avashin, στην περιοχή Mamreso, και στο Zap, στις πλαγιές του όρους Qela Bêdewê.

Στόχος τους ήταν να καταλάβουν τις σημαντικές τοποθεσίες στην περιοχή Zap, προχωρώντας κατά μήκος της συνοριακής γραμμής από τον Avashin έως τη Metina εντός των συνόρων του [Νότιου] Κουρδιστάν.

Στην πραγματικότητα, οι δυνάμεις μας εδώ αποτελούν δικαιολογία για αυτούς. Ουσιαστικά, θέλουν να εγκατασταθούν εδώ μόνιμα.

Το κόστος για τους Τούρκους ήταν να χάσουν πολλά από τα στρατεύματά τους. Το αποτέλεσμα ήταν να κατασκευάσουν επιπλέον νοσοκομεία λόγω απωλειών.

Το συμπέρασμα είναι ότι οι Τούρκοι διακινδυνεύουν μεγάλες απώλειες, ακόμη και για να πάρουν τον έλεγχο ενός λόφου, αλλά δεν έχουν το θάρρος να εξηγήσουν τις απώλειες τους.

Ο λόγος είναι ότι το ίδιο το κράτος είναι ένας μηχανισμός που βασίζεται στα ψέματα. Ακόμα κι αν προσγειωθούν με τα ελικόπτερα τους, οι Τούρκοι στρατιώτες αντιμετωπίζουν σκληρές επιθέσεις.

Μόνο στο Mamreso, χρησιμοποιήθηκαν δεκάδες μαχητικά αεροσκάφη, ελικόπτερα, drone και κάθε είδους συστήματα, αλλά οι τουρκικές δυνάμεις δεν μπόρεσαν να προχωρήσουν για 10-11 ημέρες», τόνισε η ίδια.

Το Βατερλό της Άγκυρας ονομάζεται Βόρειο Ιράκ, για αυτό και ο Ερντογάν θέλει να δημιουργήσει θέμα στην  Α.Μεσόγειο, σε μια προσπάθεια να καλύψει τις μεγάλες απώλειες των δυνάμεων του από τον τουρκικό λαό.

Πηγή: Πενταπόσταγμα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας