ΠΕΣΕΚ: Με τον νόμο Κατρούγκαλου προωθούν την ιδιωτική Ασφάλιση

836
πεσεκ

“Η Κυβέρνηση όχι μόνο δεν καταργεί το ν. Κατρούγκαλου, αλλά τον αξιοποιεί και τον χρησιμοποιεί ως βάση, για να διευκολύνει την είσοδο και του τρίτου «πυλώνα», της ιδιωτικής Ασφάλισης με σκοπό την παραπέρα συρρίκνωση των συντάξεων”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών (ΠΕΣΕΚ).

Η πλήρης ανακοίνωση της ΠΕΣΕΚ

Στις 28 Νοεμβρίου η Κυβέρνηση ανακοίνωσε, στα πλαίσια των αποφάσεών της για αναμόρφωση της κοινωνικής ασφάλισης, την πρόθεσή της να συγχωνεύσει το ΕΤΕΑΕΠ με τον ΕΦΚΑ. Πρόκειται για το πρώτο βήμα διάλυσης της επικουρικής σύνταξης και ενσωμάτωσής της στην κύρια σύνταξη. Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του Υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Μηταράκη για ιδιωτικοποίηση της επικουρικής από 1.1. 2021. Είμαστε βέβαιοι ότι έτσι η Κυβέρνηση πιο εύκολα θα εξαφανίσει και τα αποθεματικά των Εφάπαξ, που ανέρχονται πάνω από 7 δις ευρώ.

Όταν τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν ελλείμματα εξαιτίας της δικής τους πολιτικής, τότε ενεργοποιείται η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και οι συντάξεις , κύριες και επικουρικές μειώνονται. Όταν δημιουργούνται πλεονάσματα, τότε το κράτος τα παίρνει και τα εξαφανίζει, όπως συνέβη με το PSI, ομόλογα Δημοσίου, ή τα παραδίδει στο ιδιωτικό κεφάλαιο, Χρηματιστήριο, ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, και τα «αξιοποιούν» μέσω «επενδύσεων», όπως συνέβη με την «ΑΣΠΙΣ» κλπ.

Η ΠΕΣΕΚ για μία ακόμη φορά, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Η Κυβέρνηση όχι μόνο δεν καταργεί το ν. Κατρούγκαλου, αλλά τον αξιοποιεί και τον χρησιμοποιεί ως βάση, για να διευκολύνει την είσοδο και του τρίτου «πυλώνα», της ιδιωτικής Ασφάλισης με σκοπό την παραπέρα συρρίκνωση των συντάξεων.

Η υπεράσπιση της επικουρικής Ασφάλισης μπροστά στη διαφαινόμενη καταλήστευση των αποθεματικών των ταμείων μας απαιτούν τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση όχι μόνο των συνταξιούχων, αλλά όλων των εργαζομένων. ΟΛΜΕ και ΔΟΕ οφείλουν να αναλάβουν πρωτοβουλία για τη συγκρότηση ενός κοινού Μετώπου. Διαφορετικά η επικουρική Ασφάλιση θα προσφερθεί ως βορά στα αρπακτικά των ιδιωτικών ασφαλιστικών Εταιρειών. Έχουν μεγάλη ευθύνη. Δε θα χάσουν μόνον οι συνταξιούχοι τη σύνταξή τους, αλλά και οι εν ενεργεία εκπαιδευτικοί τους κόπους μιας ζωής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας