Περιοδεία του Ν. Χουντή και αντιπροσωπείας ΛΑ.Ε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»

1111
Ευαγγελισμός

Αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας, με τον εκπρόσωπο της Νίκο Χουντή, τον υποψήφιο βουλευτή Α’ Αθηνών Δημήτρη Σαραφιανό και μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Υγείας της ΛΑΕ επισκέφθηκαν το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου περιόδευσαν και συζήτησαν με εργαζομένους για τα προβλήματα του νοσοκομείου.

Μετά το τέλος της επίσκεψης, ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Ενότητας Νίκος Χουντής δήλωσε:

«Τα Νοσοκομεία λειτουργούν στα όρια αντοχής τους, καθώς υπάρχουν χιλιάδες κενές οργανικές θέσεις τόσο σε ιατρούς όσο και σε νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό.

Καθώς δεν υπάρχει ουσιαστική πρωτοβάθμια περίθαλψη που να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των ασθενών, αυτοί συνωθούνται και συνωστίζονται στα δημόσια νοσοκομεία.

Έκλεισαν Ιατρεία του ΙΚΑ και απέλυσαν εργαζομένους.

Τα λιγοστά Κέντρα Υγείας δεν έχουν ιατρούς βασικών ειδικοτήτων και το νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό δεν επαρκεί.

Τα πολυδιαφημιζόμενα ΤΟΜΥ είναι ελάχιστα και δεν επαρκούν για τους ασθενείς.

Τα ράντζα στα Νοσοκομεία είναι μόνιμο φαινόμενο.

Οι λίστες αναμονής για χειρουργικές επεμβάσεις και για επίσκεψη στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία των δημόσιων νοσοκομείων ξεπερνούν τα ασφαλή χρονικά όρια.

Οι περικοπές των κοινωνικών δαπανών και των δαπανών για την Υγεία, η συρρίκνωση των μισθών και των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων στα νοσοκομεία έχουν οδηγήσει με ευθύνη των κυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, το δημόσιο υγειονομικό σύστημα στα όρια της κατάρρευσης.

Η Λαϊκή Ενότητα αγωνίζεται για την αύξηση της χρηματοδότησης της Υγείας από τον Δημόσιο Προϋπολογισμό, για την άμεση πρόσληψη ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού με αξιοπρεπείς αμοιβές και εργασιακές  συνθήκες.

Αγωνίζεται για Δημόσια, Δωρεάν και Υψηλού επιπέδου Υγεία και φάρμακο, για κάθε κάτοικο της χώρας.

Για πλήρη, δωρεάν και ποιοτική Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, με καθολική και ισότιμη πρόσβαση σε ιατρούς όλων των ειδικοτήτων. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου ιατρονοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού στα Κέντρα Υγείας και Ιατρεία, με αξιοπρεπείς αμοιβές, σε κάθε νομό, σε κάθε γειτονιά.

Η Λαϊκή Ενότητα αγωνίζεται για να μην μετατραπεί η Υγεία από δημόσιο αγαθό σε εμπόρευμα, όπως άλλωστε σχεδιάζει και η ΝΔ στο κυβερνητικό της πρόγραμμα και θα αγωνιστεί με όλους τους πολίτες και δίπλα στους εργαζόμενους στην Υγεία για να μπει φρένο στην υποβάθμιση και κατάρρευση της Δημόσιας Υγείας.»

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας