Παρακολουθούν απαθείς τον Αττίλα 3!Προχωρά το σχέδιο για προσάρτηση της Αμμοχώστου!

527
Παρακολουθούν απαθείς τον Αττίλα 3

Η Ελλάδα οφείλει να διακόψει κάθε διάλογο με τον Ερντογάν

Με το άνοιγμα ακόμη 500 μέτρων του παραλιακού μετώπου στα Βαρώσια απάντησε προκλητικά χθες ο Ταγίπ Ερντογάν στις καταδίκες των εξαγγελιών του για «ενσωμάτωση» της κατεχόμενης πόλης στο ψευδοκράτος των Τουρκοκυπρίων, δείχνοντας ότι το σχέδιο για την υφαρπαγή της Αμμοχώστου που ισοδυναμεί με «Αττίλα 3» συνεχίζεται.

Η χρονική στιγμή στην οποία οι εγκάθετοι του Ερντογάν στα Κατεχόμενα -με επικεφαλής τον «πρωθυπουργό του ψευδοκράτους» Σανέρ- προχώρησαν στη συγκεκριμένη κίνηση δείχνει ότι ο Τούρκος πρόεδρος θέλει να δείξει ότι οι «καταδίκες» από το Συμβούλιο του ΟΗΕ αλλά και ό,τι τελικά δεηθεί να… πράξει η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν επηρεάζουν καθόλου την πορεία που έχει χαράξει όσον αφορά την Κύπρο. Σε ένα «ρεσιτάλ» θράσους ο ψευδο-πρωθυπουργός των Κατεχομένων που πραγματοποίησε αυτοψία στην περιοχή δήλωσε: «Θα ενεργήσουμε σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ»!

Στον ίδιο προκλητικό τόνο και ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ, ανέφερε ότι όσοι Τουρκοκύπριοι άφησαν τις περιουσίες τους στις ελεύθερες περιοχές έχουν το δικαίωμα να πάρουν αντίστοιχη περιουσία Ελληνοκυπρίων στα Κατεχόμενα, αποκαλύπτοντας τον τρόπο με τον οποίο η τουρκική πλευρά θα επιχειρήσει να υφαρπάξει τις περιουσίες των Ελλήνων στην περιοχή. Σύμφωνα με τα τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης, η συγκεκριμένη περιοχή αποτελεί κομμάτι της έκτασης που εξήγγειλε ο Τούρκος πρόεδρος ότι θα ανοίξει κατά την παράνομη επίσκεψή του τον Νοέμβριο του 2020 και δεν είναι μέρος της νέας έκτασης του 3,5% της Αμμοχώστου που εξήγγειλε ότι θα ανοίξει μελλοντικά.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, τώρα πλέον η περιοχή μπορεί να χρησιμοποιηθεί, αφού έχει καθαριστεί και ετοιμαστεί. Σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, η περιοχή είναι η συνέχεια της υφιστάμενης παραλιακής περιοχής που ήδη χρησιμοποιείται, ενώ ήδη έχουν τοποθετηθεί ομπρέλες θάλασσας και γίνονται εργασίες για ανέγερση υποστατικών, καφετεριών και λοιπών τουριστικών υποδομών. Επιθυμία της Τουρκίας είναι να προσεγγιστεί ο στόχος του 1.000.000 τουριστών στην Αμμόχωστο και η μετατροπή της σε τουριστικό θέρετρο που θα προσφέρει ζεστό χρήμα στο ψευδοκράτος. Προς αυτό τον σκοπό υπάρχει η θέληση από πλευράς επιχειρηματιών, που συνδέονται με το κόμμα του Ταγίπ Ερντογάν, να γίνουν επενδύσεις ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Ακόμη πιο προκλητικός όμως και από τον Ταγίπ Ερντογάν ήταν ο κυβερνητικός εταίρος του Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο οποίος απείλησε ευθέως Ελλάδα και Κύπρο λέγοντας πως το τουρκικό έθνος είναι «ικανό να επιτεθεί και να επέμβει κατά αυτής της εχθρικής και ενοχλητική πολιορκίας». Συνεχίζοντας στον ίδιο τόνο ισχυρίστηκε: «Και χθες και σήμερα και αύριο η Κύπρος είναι τουρκική και θα παραμείνει τουρκική. Είναι μάταιη η προσπάθεια εναντίωσης στην Ιστορία. Η μοίρα της Αγκυρας και της Κύπρου είναι ίδια».

Την ίδια στιγμή λοιπόν που Αθήνα και Λευκωσία παρακολουθούν απαθείς και δεν διακόπτουν κάθε διάλογο απαιτώντας και διακοπή κάθε ευρωπαϊκής χρηματοδότησης προς την Αγκυρα, οι Τούρκοι συνεχίζουν στο μονοπάτι των προκλήσεων, ενώ η ένταση των αντιδράσεων δεν φαίνεται να τους προβληματίζει ιδιαίτερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας