Παραδόθηκε τελεσίγραφο στην Αρμενία-Πολεμική αναμέτρηση; Συσσώρευση στρατιωτικών δυνάμεων

858

Σε πολεμικό συναγερμό έχουν τεθεί οι Ένοπλες Δυνάμεις Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν με τις δύο χώρες να συγκεντρώνουν δυνάμεις στα σύνορα.

ΜΜΕ του Αζερμπαϊτζάν ανέφεραν πριν λίγο πως έχει παραδοθεί τελεσίγραφο στην Αρμενία. Οι Αζέροι ζητούν την παράδοση εδαφών!

Οπως είχε αποκαλύψει το WarNews247, υπήρχαν πληροφορίες για επικείμενο τελεσίγραφο εδώ και μερικές ημέρες. Οι Ρώσοι αποθράσυναν τους Αζέρους καθώς έπαιζαν τον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου λέγοντας πως “δεν υπάρχουν καθορισμένα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών για να επέμβουμε”.

“Τελεσίγραφο Αζέρων”

Σύμφωνα με πληροφορίες των Αζέρων (Haqqin.az) η κατάσταση θεωρείται πολύ κρίσιμη.

Οι Αζέροι αποκαλύπτουν πως:

  • Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν παραμένουν γύρω από την “Μαύρη Λίμνη” μετά και τον τελευταίο γύρο διαπραγματεύσεων
  • Η “Μαύρη Λίμνη” έχει απελευθερωθεί μετά από 28 χρόνια κατοχής!
  • Για το Μπακού το θέμα της ιδιοκτησίας της “Μαύρης Λίμνης” έχει κλείσει.
  • Το Αζερμπαϊτζάν έχει θέσει τελεσίγραφο προς την αρμενική πλευρά για την παράδοση οκτώ χωριών στις περιοχές Tavush και Tigranakert κοντά στο Yeraskh.
  • Το επόμενο σχέδιο είναι το άνοιγμα διαδρόμου προς το Ναχιτσεβάν.

“Οι εντάσεις αυξάνονται”

Ο πρωθυπουργός των Αρμενίων Ν. Πασινιάν ομολόγησε πως “οι εντάσεις στα σύνορα με το Μπακού αυξάνονται διαρκώς”. Και πρόσθεσε:

“Για το λόγο αυτό, το Γιερεβάν έχει επιταχύνει την διαδικασία απόκρισης στην κατάσταση εντός του πλαισίου του Οργανισμού CSTO και της συμφωνίας Ρωσίας-Αρμενίας.

Οι διαπραγματεύσεις με το Μπακού για την απόσυρση των δυνάμεων από το έδαφος της Αρμενίας δεν έχουν φέρει αποτελέσματα μέχρι στιγμής.

Παρόλ’ αυτά οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν την Τετάρτη.

Η Αρμενία δεν έχει συζητήσει- και ούτε πρόκειται να το κάνει ποτέ-, την δημιουργία διαδρόμου μέσω του Syunik για το Αζερμπαϊτζάν”.

Ξεκινά στρατιωτικές ασκήσεις το Αζερμπαϊτζάν

Το Αζερμπαϊτζάν κινητοποιεί στρατιωτικές δυνάμεις με το πρόσχημα ασκήσεων. Οι ασκήσεις ξεκίνησαν αιφνιδιαστικά χτες και θα συνεχιστούν μέχρι τις 20 του μήνα.

Στις ασκήσεις θα λάβουν μέρος 15.000 στρατιώτες, 300 άρματα μάχης και τεθωρακισμένα, 400 πυραυλικά συστήματα, ρουκέτες, αντιαρματικά, MLRS, 50 αεροσκάφη και UAV.

Ταυτόχρονα, στρατιωτικές ασκήσεις θα ξεκινήσουν και στο θύλακα των Αζέρων στο Ναχιτσεβάν.

Επικοινωνία ΓΓ CSTO και ΥΠΑΜ Αρμενίας

Σε επικοινωνία με τον ΓΓ του CSTO Stanislav Zas, ο υπουργός Άμυνας της Αρμενίας Vagharshak Harutyunyan δήλωσε πως η κατάσταση στα σύνορα είναι απρόβλεπτη και ότι υπάρχουν στρατιωτικές συγκεντρώσεις και από τις δύο πλευρές των συνόρων.

Ο ΥΠΑΜ της Αρμενίας Harutyunyan είπε πως “παρά το γεγονός ότι αρκετές δυνάμεις των Αζέρων αποχώρησαν, μερικές παραμένουν στο έδαφος της Αρμενίας.

Από την πλευρά του ο Πασινιάν ανέφερε πως οι παραβιάσεις των Αζέρων είναι απαράδεκτες και τόνισε την σημασία συντονισμού με την Οργάνωση CSTO για την επίλυση του ζητήματος.

Επίσης σημείωσε πως “πρέπει να υπάρξει αποσαφήνιση των συνόρων σε τριμερή μορφή.

Αρμενικές πηγές αναφέρουν πάντως πως “δυνάμεις των Αζέρων που πέρασαν τα σύνορα στην περιοχή Vardenis, οχυρώνουν τις θέσεις τους”…

Το ίδιο αναφέρουν και πολιτοφυλακές των Αρμενίων σημειώνοντας πως “οι Αζέροι συγκεντρώνουν δυνάμεις σε διάφορες κατευθύνσεις…”

Βασική πηγή: warnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας