Παρίσι: Μεγάλες διαδηλώσεις κατά υποχρεωτικών εμβολιασμών και αυταρχισμού-Μεγάλες συγκρούσεις με αστυνομία

163
Μεγάλες διαδηλώσεις κατά υποχρεωτικών

 Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού και κατά των αυταρχικών μέτρων για τους ανεμβολίαστους στη Γαλλία σε όλες σχεδόν τις πόλεις συγκρούστηκαν με την αστυνομία με το κέντρο του Παρισιού να θυμίζει πεδίο μάχης, με τις μονάδες αντιμετώπισης ταραχών να κάνουν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων, μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο BFM.

Εκτός του Παρισιού, διαδηλώσεις αναμένονται και σε άλλες πόλεις της χώρας όπως στη Μασσαλία, το Μονπελιέ, τη Νάντη και την Τουλούζη, καθώς το γαλλικό κοινοβούλιο αναμένεται να ψηφίσει αυτό το Σαββατοκύριακο το κυβερνητικό νομοσχέδιο, που προβλέπει την εγκαθίδρυση ενός υγειονομικού πιστοποιητικού και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών.

Οι διαδηλώσεις έρχονται για δεύτερο σαββατοκύριακό και όπως λένε δεν πρόκειται να σταματήσουν αν δεν πάρει η κυβέρνηση πίσω τα μέτρα.

“Όχι στον εμβολιασμό της υποχρέωσης” , “Κάτω η δικτατορία Μακρόν” , “Ελευθερία, Ελευθερία” είναι μερικά από τα συνθήματα με έναν διαδηλωτή να αναφέρει ότι η Γαλλία μετατρέπεται σε αυταρχικό καθεστώς.

Μαζί με τους πολίτες και τα “κίτρινα γιλέκα” που ετοιμάζουν όπως λένε ακόμα περισσότερες κινητοποιήσεις. Την προηγούμενη εβδομάδα η γαλλική κυβέρνηση είχε ιανακοινώσει 200.000 διαδηλωτές και όπως αναφέρουν οι διοργανωτές δεν αντιστοιχεί ούτε στους μισούς.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας