Παρέμβαση Ναξίων των Γραμμάτων και του Πολιτισμού για τον Μανώλη Γλέζο

936
παρέμβαση

Στις 9 Σεπτεμβρίου, ημέρα γέννησης του Μανώλη Γλέζου (9/9/1922), εκδηλώθηκε πρωτοβουλία Ναξίων διανοούμενων, οι οποίοι με ένα κείμενο, με τίτλο «Παρέμβαση χρέους και μνήμης Ναξίων των Γραμμάτων και του πολιτισμού» απευθύνονται σε όλους αυτούς, καλώντας τους να στηρίξουν την ομόφωνη σχεδόν απόφαση του Σχολικού Συμβουλίου του Γενικού Λυκείου Νάξου να προστεθεί στον τίτλο του σχολείου η προσωνυμία «Μανώλης Γλέζος», ως πράξη υψηλού συμβολισμού, ένδειξη ελάχιστης τιμής και μνήμης στο Μεγάλο τέκνο της Νάξου, τον Εθνικό ήρωα, τον Πνευματικό άνθρωπο, τον Λογοτέχνη, τον Δάσκαλο.

Μέχρι σήμερα εκατοντάδες έχουν υπογράψει το κείμενο.

Επειδή είναι αδύνατη η προσωπική επαφή με πολλούς συμπατριώτες μας που υπηρετούν και τιμούν τα Γράμματα και τον πολιτισμό, όποιος από αυτούς επιθυμεί να προσυπογράψει το κείμενο-παρέμβαση μπορεί να επικοινωνήσει με μέλη της πρωτοβουλίας αυτής στις ακόλουθες ηλεκτρονικές διευθύνσεις τους μέχρι τις 5 Οκτωβρίου 2020.

1) Λεβογιάννης Νίκος: n.levogianniss@yahoo.gr
2) Φραγκίσκος Αντώνης: anfran53@gmail.com
3) Φραγκουλόπουλος Βασίλης: vfragoulopoulos@gmail.com

Να σημειωθεί ότι το τελικό κείμενο της παρέμβασης θα ανακοινωθεί στις 6 Οκτωβρίου.

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Βασίλης Φραγκουλόπουλος στον ραδιοφωνικό σταθμό της Νάξου Aegean Voice 107,5 “η φωνή του Αιγάιου” και στη δημοσιογράφο Ειρήνη Προμπονά, για την πρωτοβουλία.

Ο κ. Φραγκουλόπουλος, οικονομολόγος και νομικός, ένας από τους σημαντικούς  πνευματικούς ανθρώπους της Νάξου, έκλεισε τη συνέντευξη του, που αξίζει πραγματικά να τον ακούσετε, ως εξής:

” Ο Γλέζος έχει περιβληθεί το φωτοστέφανο της ιστορίας κατ’ εμέ και κατά την πλειονότητα πιστεύω και όταν εμείς θα είμαστε απλώς αστρόσκονη, ο Γλέζος θα λάμπει στα βιβλία της Ιστορίας και στις καρδιές των ανθρώπων που αναζητούν μια άλλη περπατησιά, ένα άλλο χνάρι στη ζωή και τιμούν την ιδιότητα του ανθρώπου με α κεφαλαίο….”

 

*Το κείμενο με την πρωτοβουλία Ναξίων διανοούμενων αναρτήθηκε στο naxostimes.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας